≫ 

Da li će Bogdan Bogdanović igrati za Srbiju na Eurobasketu? Obavio operaciju, kreće trka s vremenom

Košarkaš Atlante imao je zahvat na desnom kolenu u Americi i biće potrebno vreme da se potpuno oporavi

  • 13
Atlanta  - Filadelfija Foto: AP/Tanjug

Jedan od lidera srpske košarkaške reprezentacije Bogdan Bogdanović imao je operativnizahvat na desnom kolenu pre nekoliko nedelja u Americi, kako bi dugoročno otklonio problem koji ga je dugo mučio.

Košarkaš Atlante je od tada započeo proces oporavka, koji može da potraje do tri meseca, pa je neizvesno da li ćemo ga videti na Eurobasketu ovog leta.

Iako se priča o tome već nekoliko puta provlači, za sada još niko sa sigurnošću ne može da tvrdi da li će Bogdan igrati na Evropskom prvenstvu ili ne, a takve informacije su nam rečene i od izvora iz reprezentacije Srbije, gde ističu da svaka ovakva informacija predstavlja nagađanje.

Od momenta kada je obavio operaciju pa do početka Eurobasketa ima faktički više od tri meseca i ima vremena da se proceni kako će telo da reaguje i postoji li šansa da jedan od nosilaca našeg tima ipak bude na Eurobasketu.

Doktor Dragan Radovanović, dugogodišnji doktor nacionalnog tima, rekao je za Sport klub da će Bogdan ostati u Americi još mesec dana i da će nakon toga doći u Beograd.

- Naš reprezentativac je pre dve-tri nedelje operisao skakačko, desno koleno, a oporavak traži vreme, ne baš kratko, minimum tri meseca. Skoro svakodnevno se čujemo, zahvat je protekao u najboljem redu, na jednoj klinici u Kaliforniji. On ostaje još mesec dana u Americi, a onda bi trebalo da dođe u Srbiju, Beograd - izjavio je prof dr Dragan Radovanović.

Eurobasket se igra od 1. do 18. septembra, a Srbija je u grupi sa Češkom, Poljskom, Finskom, Izraelom i Holandijom i prvi deo šampionata će igrati u Pragu. Nastavak takmičenja i Nokaut faza igraju se u Berlinu.

Video: Ovo su najplaćeniji srpski sportisti: Jokić uskoro prevazilazi Novaka

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Алекса

    10. jun 2022 | 16:48

    Богдане и да играш и да не играш теби нико право нема да каже ништа играо си увек и сви треба да се угледају на тебе! Брз опоравак!

  • Pp

    10. jun 2022 | 19:03

    Neka ga neka se oporavi za sledeću sezonu i bude spreman da da maksimum, ima važnijih takmičenja. A ionako imamo dovoljno kvalitetnih igrača na njegovoj poziciji, i realno, iako ume da bljesne generalno je zakazao u svakoj bitnoj utakmici i nije konstantan, a u odbrani je tanak. Njegovo odsustvo se nece puno osetiti.

  • Febo

    10. jun 2022 | 16:51

    Nismo mi te srece

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA