≫ 

Lebron Džejms nahvalio Slovenca: "Dončićev um pravi razliku na terenu"

Amerikanac je oduševljen igrama slovenačkog košarkaša

  • 0
Luka Dončić Foto: AP/Tanjug

Legenda NBA lige, košarkaš Los Anđeles Lejkersa Lebron Džejms (37), izjavio je da obožava plejmejkera Dalasa Luku Dončića, jer slovenački reprezentativac zna da kontroliše utakmicu, prenose američki mediji.

- Najviše mi se sviđa to što je veliki, plejmejker od preko dva metra i ima oko 100 kilograma, a loptu drži na uzici. Ono što je najvažnije, njegov pregled igre i vizija. Zbog toga volim Dončića, on zna da kontroliše utakmicu i čak ne mora ni da šutira da bi to radio. Može da hoda sa loptom i da pronađe pravo rešenje, jer to je njegova igra. Zna da ''vrti'' pikenrol, zna i da pročita šta će da urade protivnički defanzivni igrači i njegov um je taj koji pravi razliku", rekao je Džejms - prenosi "Jahu sport".

Lebron Džejms osvojio je četiri titule u NBA ligi.

Dončić (23) je u NBA ligu stigao 2018. godine iz Reala, ali i pored brojnih individualnih priznanja, još nije osvojio šampionski prsten u najjačoj košarkaškoj ligi na svetu.

Video: Sve o Luki Dončiću: Kako igra, kako razmišlja i da li bi mogao zajedno sa Jokićem

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA