Đorđević i Gudurić šampioni Turske: Fenerbahče do titule preko evropskog prvaka

Sjajnu igru prikazao je tim srpskog stručnjaka u finalnoj seriji

  • 7
Aleksandar Saša Đorđević Foto: MN Press

Košarkaši Fenerbahčea savladali su Efes rezultatom 92:80 u četvrtom meču finala i ukupnim skorom 3:1 osvojili šampionsku krunu u Turskoj.

Nakon dve sigurne pobede na domaćem terenu, pa ubedljivog poraza u trećem meču, tim Saše Đorđevića odigrao je vrhunsku četvrtu utakmicu i lako stigao do treće pobede u finalnoj seriji.

Najbolji na terenu bio je Jan Veseli sa 18 poena i sedam skokova uz samo jedan promašaj iz igre (9/10). Odlično su ga pratili Nando De Kolo sa 17 poena, dok je Marko Gudurić ubacio 16 poena.

Na drugoj strani sa po 17 poena poena najefikasniji su bili Tibor Plajs i Kris Singlton. Vasa Micić je ubacio 10 poena uz sedam asistencija.

Ovo je prva titula za Fenerbahče od 2018. godine, nakon čega su dva puta košarkaši Efesa osvajali trofej. Saša Đorđević je i prošle sezone osvojio šampionsku titulu, ali u Italiji, sa Virtusom savladavši Milano sa 4:0.

Video: Saša Đorđević izazvao euforiju na tribinama

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • BOBA

    13. jun 2022 | 22:58

    Nisam ljubitelj lika i dela Saše Đorđevića ali mora se priznati da je maestralno vodio Virtus u demoliranju Armanija i sada kada je tri puta dobio prvaka Evrope Efesa,Fener bi prošao i u top 8 da nije bilo izbacivanja ruskih klubova jer je imao odličan skor protiv njih,drugi koji nisu su profitirali,pitanje da li bi Efes prošao i poton osvojio evroligu,Veseli,Gudurić i De Kolo briljirali u finalu,zasluženo

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆🏀🏀🏀

    13. jun 2022 | 21:52

    Код нас још није познат првак, једино је познато да су неки побегли да би избегли још једну бламажу у низу...

  • Kk..🏀🏀🏀

    13. jun 2022 | 22:10

    Bravo Sale jos jednom si dokazao koliko vredis i kao trener i igrac sto nije lako Šampion uvek Šampion sve čestitke..🏆🏆🏆👏👏👏👏👏🏆🏆🏆💪💪💪💪💪

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA