≫ 

Dejvid Blat se vratio u Makabi posle 8 godina

Sa ovim klubom je osvojio i Evroligu te 2014. godine

  • 0
Dejvid Blat, KK Makabi Printskrin: Youtube / How U

Čuveni košarkaški trener, Dejvid Blat, odlučio je da se vrati u Makabi posle osam godina, ali ovoga puta u nešto drugačijoj ulazi. Blat sada neće biti trener ekipe iz Izraela, već će preuzeti ulogu predsednika profesionalnog komiteta, dok će biti i konsultat u klubu.

Blat je proslavljeni američki trener koji je osvojio bezbroj titula, a poslednji trenerski posao je imao u Olimpijakosu, koji je napustio 2019. godine. Upravo sa Makabijem je imao i najbolji rezultat u Evropi, pošto je osvojio Evroligu 2014. godine, dok je 2012. bio i šampion ABA lige.

Pored rezultata u Makabiju, Blat je vodio još i Hapeol, Beneton, bio je selektor Rusije čak šest godina, a vodio je i Anadolu Efes (tada Efes Pilsen), dok je u NBA ligi bio trener Klivlenda Kavalirsa.

Posle rada u Americi, on je sa Darušafakom osvojio i Evrokup, dok je sada odlučio da se malo lati trenerskog posla i preuzeo je nešto drugačiju ulogu.

Video: Ne grickaj nokte, mali: Radonjićev pomoćnik tokom tajm-auta opomenuo Ivanovića i nasmejao sve

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA