"KSS ne računa na mene, pogodilo me, bez mene ne bismo bili to što jesmo": Bulut više nije deo reprezentacije

Srpski basketaš očigledno ne može olako da se pomiri sa ovom odlukom

  • 5
Srbija, Olimpijske igre, Tokio 2020 Foto: Tanjug/AP

Dušan Domović Bulut je jedan od začetnika basketa, kao takmičarskog sporta, u Srbiji. Vodio je reprezentaciju do mnogih uspeha, ali i bronzane medalje na Olimpijskim igrama u Tokiju, koja je pomalo i ostavila gorčinu u ustima zbog toga što nije zlatne boje.

Posle Olimpijskih igara u Tokiju, gde je Srbija porazom od Rusije u polufinala ostala bez borbe za zlato, Dušan Domović Bulut je otišao put SAD-a, gde je zaigrao u "BiG 3" ligi. Partije koje je pružao tokom protekle sezone su ga preporučile, te je u ovoj postao i kapiten "Elijensa", što je značilo da mora podići i sidro iz reprezentacije.

- Košarkaški savez Srbije mi se zahvalio na uslugama. Okrenuli su se drugim igračima i metodima. Uvek sam imao želju da igram za državni tim. To sam dokazao nebrojano puta, prevashodno kad je basket 3×3 kao sport bio još u povoju, kad se igralo bez ikakve nadoknade, nisam propuštao nijedno takmičenje - rekao je Bulut, pre nego što je i objasnio ovu situaciju.

- Ono što me je malo pogodilo je činjenica da smo uz pomoć mog načina rada, pristupa i metoda stigli tu gde jesmo, da smo najtrofejnija basketaška nacija na svetu. Ako je već tako, žao mi je da ako su u KSS već znali da će Olimpijske igre u Tokiju biti moje poslednje takmičenje u nacionalnom timu, zašto mi nisu dali odrešene ruke da vodim tim onako kako sam mislio da je najbolje. Ne zameram nikom ništa, niti krivim bilo koga. Ako bi nekog trebalo da krivim, mogao bih samo sebe što nisam uspeo da uradim bolji posao i što ni u jednom trenutku nisam osetio datu odgovornost niti podršku da budem ono što jesam - zaključio je je Domović Bulut

Video: To je laž da bronza sija kao zlato, ali za Buluta vredi više od ugovora sa mnogo cifara!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • naravno

    18. jun 2022 | 16:40

    Da kss pojasni!!!!!!

  • Mile

    19. jun 2022 | 15:36

    Koje su to budale u KSS-u, da jednostrano završe reprezentativnu karijeru najboljem basketašu Sveta,Dušanu Domoviću Bulutu?Ovaj slučaj treba rasvetliti do kraja.

  • Sudija Dred

    20. jun 2022 | 11:32

    Isto kao kad,Pesic ne bi zvao nase iz,NBA da igraju za reprezentaciju. Neverovatno koliko tu ima ljubomore da ne zovu Buluta... bas sramota.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA