≫ 

Cibona duguje i Dinamu veliki novac, ali "Modri" će sačekati: "Spasimo simbol Zagreba"

Sudbina Cibosa bi se trebala razrešiti do kraja tekućeg meseca

  • 3
FK Dinamo - FK Totenhem Foto: Tanjug/AP

Dan uoči konferencije inicijative "Mi smo Cibona" za spas hrvatskog prvaka koji grca u dugovima oglasio se Fudbalski klub Dinamo, inače jedan od poverilaca dvostrukog prvaka Europe.

- Povodom aktulnih događanja oko košarkaškog kluba Cibona imamo potrebu pružiti snažnu podršku svakoj inicijativi koja će dovesti do stabilizacije našeg najtrofejnijeg košarkaškog kluba, zagrebačkog i hrvatskog sportskog ponosa - poručili su iz tabora "Modrih".

Cibona je, podsetimo, dužna 5 miliona evra i nalazi se pred gašenjem, što žele da spreče svi relevantni sportski delatnici, pojedini klubovi i nekadašnji igrači slavnog kluba. Ipak, vremena je sve manje da se desi preokret. Dinamo je samo jedan od privrednih subjekata kojima je Cibona dužna novac, ali fudbalski prvak Hrvatske neće u ovako teškom momentu da dodatno opterećuje Cibose.

- GNK Dinamo kao jedan od najvećih poverilaca Cibone posebno naglašava da je spreman napraviti sve kako bi klubu i ljudima koji ga žele održati olakšao taj put te ćemo u tom smislu u budućnosti doneti adekvatne odluke kojima dug Cibone prema Dinamu neće biti relevantan u planu oporavka kluba. Pozivamo sve navijačice i navijače Dinama, Zagrepčanke i Zagrepčane koji vole Cibonu, kao i druge poverioce, uključujući i Grad Zagreb, da naprave maksimalne napore i pomognu u stabilizaciji ovog simbola Zagreba i zagrebačkog sporta - kažu u Dinamu.

Poslednjih dana jedan do konkretnih predloga za spas Cibone izneo je proslavljeni Aco Petrović, koji će, uz advokata Sašu Pavličića-Bekića, biti pred medijima ponedeljak u 13 sati. Aco je ranije na Tviteru izneo ambiciozan plan da okupi 2000 ljudi koji bi uplatili po 5000 evra, sanirali minus, formirali budžet za iduću sezonu i odlučivali o svim upravljačkim telima Cibone dokapitalizacijom i pretvaranjem u sportsko deoničarsko društvo.

Video: Milićević: Othranio sam Veljka Mršića, a on me je vređao, pa sam morao da ga isprebija

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Masno Srbin

    19. jun 2022 | 16:46

    Zašto im ne pomogne bratski KK Partizan. Oni se i ovako razbacuju parama.

  • realno

    19. jun 2022 | 16:14

    Ima u Srbiji jedan klub koji duguje oko 8mil€,nema rezultate u poslednjim godinama,odbija da igra domacu ligu,dovodi pojačanja ko da ima budžet CSKA iz Moskve,iz NBA iz final four-a eurolige i kao nagradu dobije da igra Euroligu,niko ne zna kako su prošli monitoring. Ko je bre ovde budala?!?!

  • Kole

    19. jun 2022 | 16:30

    Ovi sa 5 miliona duga pred gasenjem a Partizan 7 miliona samo za porez, a ukupno preko 10 miliona i nikom nista, promenili su ime u Partizan Wildcardsi

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA