≫ 

Žestok udarac za Partizan: Milionska kazna za crno-bele od KLS-a!

Ogromna packa za odbijanje

Želimir Željko Obradović, Alen Smailagić Foto: Marko Jovanović

Košarkaški klub Partizan kažnjen je danas sa ukupno 1,8 miliona dinara zbog odbijanja da igra plej-of Superlige, trener Željko Obradović dobio je četiri meča suspenzije, dok će odluku o statusu doneti Predsedništvo UKKLS, saopštio je disciplinski sudija Dragutin Ilić.

Crno-beli su saopštili početkom juna, odnosno nakon ABA lige, da je završio sezonu i da neće učestvovati u plej-ofu Košarkaške lige Srbije.

Uz novčanu kaznu, treneru Partizana Želju Obradoviću izrečena je suspenzija od četiri meča zabrane vođenja ekipe u KLS-u.

Saopštenje prenosimo u celosti.

- KK Partizan izriče se novčana kazna u iznosu od 600.000 dinara iz razloga što je odbio da odigra utakmicu u skladu sa članom 52 tačka E 2 Disciplinskog pravilnika 2020 .

- Treneru KK Partizan Željku Obradoviću izriče se disciplinska mera zabrane vršenja dužnosti trenera na četri naredne utakmice takmičenja KLS

- Službenom predstavniku KK Partizan Karavesović Duletu izriče se disciplinska mera zabrane vršenja dužnosti službenog prestavnika na četri naredne utakmice takmičenja KLS.

- KK Partizan izriče se novčana kazna u iznosu od 1.200.000 dinara zbog narušavanja ugleda KLS ( član 16 i 55 Disciplinskog pravilnika 2020).

- Odgovornom licu u KK Partizan Kijanović Dejanu izriče se disciplinska mera zabrane vršenja dužnosti u trajanju od 6 meseci u okviru takmičenja KLS ( član 55 Disciplinskog pravilnika 2020).

- KK Partizan izriče se novčana kazna u iznosu od 12.000 dinara zbog nedostavljanja dokumentacije kancelariji lige ( čl. 52 tačka A 1.2 Disciplinskog pravilnika 2020).

-Predsedniku udruženja i Direktoru takmičenja ukazujem na Statut UKKLS, a posebno član 18 koji definiše uslove i načine za prestanak ili sticanje članstva u UKKLS obzirom na saopšenje i stav KK Partizan, te predlažem da se Predsedništvo UKKLS kao nadležan organ udruženja izjasni o statusu KK PARTIZAN u što kraćem roku, a sve u skladu sa važećim aktima UKKLS, KSS I FIBA. O eventulanim odlukama obavestiti Upravni odbor KSS u vezi Pravilnika o takmičenju KSS posebno član 36 i druge akte KSS koji se odnose na konkretan slučaj - stajalo je u saopštenju.

Video: Neki u NBA, neki u fotelju: Gde su članovi poslednjeg tima Partizana u Evroligi iz sezone 2013/14

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • vlads

    20. jun 2022 | 14:46

    au kako li ce platiti 15000 €. ugled KSS nije mnogo skup .

  • Bg

    20. jun 2022 | 14:39

    Ne treba dozvoliti Partizanu da igra pod Srpskom Zastavom pa neka ih Zeljko vodi u Istanbul

  • GRB

    20. jun 2022 | 15:37

    Zoc bolite KU.... Ti si institucija za ove miseve iz FMP-1 I FMP-2 😃😃😃😃😃

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA