≫ 

"Cibona je prepustila novac Zvezdi, tad je počeo njihov uspon": Bivši sudija otkrio razlog krize Zagrepčana

Održana je konferencija pod nazivom "Mi smo Cibona", gde je cilj da se spasi ovaj klub iz Zagreba

  • 19
KK Crvena zvezda - KK Cibona Foto: ABA liga / KK Crvena zvezda / Dragana Stjepanović

Cibona je došla do kraja, spasiti je samo mogu novac i pristalice kluba, a Aleksandar Petrović je tokom dana održao konferenciju koju je nazvao "Mi smo Cibona" kako bi spasili ovaj slavni hrvatski klub od gašenja.

Pored Petrovića na konferenciji je prisustvovao i bivši disciplinski sudija ABA lige Saša Pavličić Bekić, koji je poput i čuvenog trenera već uplatio svojih 5.000 evra, kako je i dogovoreno. Njih dvojica, zajedno sa klubom, rade na pronalasku sponzora za klub koji će platiti oko 4.000.000 duga, te se nadaju da će klub onda da se vrati na stabilne noge.

Na konferenciji je bilo dosta priče, a jedan segment je bio posvećen i Crvenoj zvezdi, kojoj je Cibona posle osvajanja ABA lige ustupila igranje u Evroligi, što je napomenuo Pavličić Bekić.

- Tokom 2011. sve prostore oko Cibone, njih 50-ak, a to puno vredi, Cibona je dala Zagrebu da bi se vratio kredit. Grad je platio kredit i uzeo dvoranu. Tu počinje priča. Mi nemamo imovinu. Ne znamo što su zatekli po dolasku u klub. Znam što je bilo od 2011. do 2014. Kasnije je Cibona uradila ono što niko nikad nije. Osvojila je ABA ligu, a onda samoinicijativno Crvenoj zvezdi predala da uđe u Evroligu. Zamislite da to naprave Real i Barselona. Tad je počeo uspon Crvene zvezde, a ja na njih nisam kivan. Iskoristili su što su mogli. Cibona je prepustila novac Crvenoj zvezdi. Zašto se to uradilo, ne znam - rekao je Pavličić Bekić.

Trener Petrović je najavio i krivične prijave, a takođe je pojasnio i da će Cibona pokušati da iz udruženja građana pređe u sportsko društvo, ukoliko se naravno odazovu svi simpatizeri kluba i uplate novac. Čak je i sponzor "Francko" uplatio 11 puta po 5.000 evra, kako bi pomogao klubu.

Dinamo iz Zagreba je takođe stao na stranu simbola ovog grada, te je rekao da će sačekati sa svim dugovanjima koja košarkaška ekipa ima prema fudbalskom klubu.

Čini se kao da će Cibona ugledati svetlije dane...

- Druga opcija je bila da se Cibona poveže sa nekim klubom i ponese trofeje, ali, neće se Bosko uvrediti, ne možete na Bosko preneti te trofeje, tu istoriju... To je varanje naroda - rekao je Aleksandar Petrović tokom pres konferencije.

Video: Najbolji momenti meča Partizana i Cibone

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kole

    20. jun 2022 | 21:55

    Kad si najbolji i dominiras svima si trn u oku. Samo ih gazi Zvezdo, jos jace i vise nego do sad, sve redom bez izuzetaka!

  • Astro

    20. jun 2022 | 21:55

    Ko im je kriv kad nemaju državu koja je kao kod nas uvek spremna da "zalegne" i isplati sve dugove trofejnih klubova..bez obzira koliki su i kako su nastali...

  • Prosinecki

    20. jun 2022 | 22:01

    Lijepo ja kazem da su to bratski klubovi ali se kriju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA