≫ 

Željko Obradović pomogao Fenerbahčeu da dovede Itudisa

Legendarni trener spojio je sovj bivši klub sa svojim velikim prijateljem

  • 25
željko obradović Foto: MN Press

Dosadašnji trener košarkaša CSKA Dimitris Itudis preuzeo je Fenerbahče, saopštio je turski klub, a njegovom dolasku značajno je doprineo i aktuelni trener Partizana Željko Obradović. 

Obradović je godinama radio upravo u Feneru, pa je tako čelnicima kluba "olakšao" kontakt sa svojim dobrim prijatlejem i bivšim asistentom Dimitrisom Itudisom.

Naime, tokom pres konferencije, na predstavljanju grškog stručnjaka, Maurisio Đeradinii, generalni direktor žuto-crnih iz Istanbula je potvrdio da je Željko pomogao.

- Danas, dužnost mi je da poželim dobrodošlicu treneru Itudisu u porodicu Fenerbahčea i da mu poželim sreću, Mislim da je vreme da prepustimo "pozornicu" treneru koji je mlad, kvalifikovan i može da bude značajan za Fener- rekao je on i dodao:

- Da se vratim na trenera Itudisa, ne moram da objašnjavam ko je on, šta je uradio. Poznajem ga nekoliko godina. Imamo zajedničkog prijatelja, Željka Obradovića. On je delom pomogao da se uspostavi kontakt. Itudis je radio veliki posao u CSKA. Nije slučajnost da je osvojio toliko toga. Ali, mislim da je impresivno i šta je uradio u svojoj jedinoj sezoni u Turskoj.

Video: Željko Obradović o autoritetu prema igračima Partizana

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • taifun

    21. jun 2022 | 14:29

    Ipak je ovo smešno delo u poredjenju sa onim kada je čovkins pomogao da se u železnik uvede struja 2011 nakon gašenja🤣🤣🤣👉👌

  • BOBA

    21. jun 2022 | 14:02

    Saša Đorđević na aparatima,otkaz posle osvojene tutule sa Armanijem i Fenerom je dokaz da stručnost i uspeh nije garancija treneru već odlučuju nerealne ambicije onoga ko ulaže novac u klub,Željko je imao najmanje duplo veći budžet od Saše u Feneru,a povređenih glavnih igrača je bilo baš dosta i Itudis nije sigurno bolji trener od Đorđevića

  • nibrS

    21. jun 2022 | 13:42

    Ko ce kome ako ne svoj svome. Zna se da Zeljko odavno smatra Tursku kao svoju otadzbinu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA