Tradicionalna tumbanja pred NBA draft: Detroit se "rešio" Granta, želi da napravi zalog za budućnost?

Ne baš logičan potez Pistonsa o kojem će se pričati

  • 0
Džerami Grant Foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

Velika tumbanja u NBA ligi tradicionalno se dešavaju pred NBA draft, a ove večeri se desio jedan na prvi pogled ne toliko logičan trejd, prema tvrdnjama poznatog američkog novinara Adrijana Vojnarovskog.

Naime, ekipa Detroit Pistonsa odlučila se da trejduje Džeramija Granta u Portland za prvi pik na Draftu 2025. godine, koji su inače preuzeli od Milvokija.

Isto tako, došlo je do dodatnih promena, pa je Detroit na predstojećem Draftu koji je na programu za par dana dobio 36. i 46. pik, zamenivši se takođe sa Portlandom. Detroit je u ovoj zbrci dobio nazad svoj pik druge runde od Trejl Blejzersa.

Završni deo "kalkulacija" je takav da je Portland prosledio svoj pik druge runde za 2026. godinu između Portlanda i Nju Orleansa za Detroit.

Može se reći da ovime Pistonsi zapravo žele da naprave neku vrstu zaloga za budućnost, a moguće je i da žele da se reše dela "seleri kepa", kako bi potencijalno doneli neku veću zvezdu u svoj tim.

Video: Srbin igrao u NBA sredinom 80-ih: Potomak emigranata bio 2. pik kao Darko Miličić

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA