Prvi čovek CSKA: "Srpski klubovi dolaze u Moskvu na pripremni turnir, možda i mi dođemo u Srbiju"

Bio bi to bez sumnje odličan turnir

  • 1
Andrej Vatutin Foto: MN Press

Košarkaški klub CSKA iz Moskve naredne sezone neće biti deo Evrolige, kao ni ostali ruski klubovi, zbog sukoba te zemlje sa Ukrajinom, ali je Andrej Vatutin, prvi čovek Armejaca, najavio da bi taj klub mogao da odigra pripremni turnir sa srpskim ekipama u Moskvi, ali i da deo priprema za narednu sezonu odigra u Srbiji.

Vatutin je rekao da iako CSKA ne učestvuje u narednoj sezoni Evrolige, taj klub je u kontaktu sa svim ekipama iz najelitnijeg evropskog takmičenja.

Ranije se spominjala i mogućnost da Partizan i Crvena zvezda naredne sezone budu deo VTB lige, ali od toga neće biti ništa. Ipak, moguće je da će naši najbolji timovi učestvovati na pripremnom turniru u Moskvi.

- Imamo kontakte sa svim evroligaškim klubovima, uprkos činjenici što su neki od njih glasali protiv nas. To nije razlog da pređemo ulicu i okrenemo se kada se sretnemo. Znam da postoji ideja za pripremni turnir u Moskvi sa najboljim srpskim klubovima. To je dobra ideja! Postoji mogućnost da timovi dođu zajedno jednim avionom, da se uprosti logistika.

Predsednik CSKA je najavio i potencijalni dolazak moskovskog kluba u Srbiju tokom pripremnog perioda, kako bi se za sezonu spremali i sa nekim od ekipa iz zapadnog dela Evrope, koji ne mogu da dođu u Rusiju.

- Možda ćemo provesti deo priprema u Srbiji i odigrati neke prijateljske mečeve tamo. Bila bi greška da se samo pripremamo u Rusiji, da odigramo 10 mečeva sa Zenitom, pa još pet u sezoni. To bi dosadilo i igračima i navijačima. Iskoristićemo sve mogućnosti.

Video: Rus nam pokazao brutalne huliganske tetovaže, među njima je i grobarska

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • đure

    24. jun 2022 | 13:31

    ne može u isti avion srpski klub FMP1 i hrvatski Partizan. bumo se podžapali. i ne može dok tvoja vojska siluje Ukrajinu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA