≫ 

Razišli se Partizan i Kuruc: Letonac se vraća u SAD i "juri" novi NBA ugovor

Letonac nije u planovima Željka Obradovića

  • 2
Želimir Željko Obradović, Rodions Kuruks Foto: Marko Jovanović

Košarkaški klub Partizan obezbedio je učešće u Evroligi sledeće sezone i krenuo u renoviranje tima, a prvi koji je napustio klub jeste Letonac Rodions Kuruc. 

Ovo nije iznenađenje za mnoge imajući u vidu da je košarkaš još od kraja maja van Srbije, pošto je uz dozvolu Željka Obradovića otišao u Letoniju. Posle neuspešne saradnje dve strane, ozvaničen je i raskid koji je obelodanio agent igrača Arturs Kalnitis.

On je istakao da njegov igrač neće biti košarkaš Partizana, kao i da neće nastupiti za reprezentaciju Letonije u predstojećim FIBA prozorima u kojima se upravo sastaju sa Srbijom. Prema rečima Kalnitisa, Kuruc će otići u SAD kako bi kroz letnju ligu pokušao da se izbori za novi NBA angažman.

Ovu informaciju potvrdio je i Partizan.

- Rodions Kuruc nije više košarkaš Partizana NIS. Klub je postigao sporazum sa letonskim krilom o prekidu saradnje i on je od danas slobodan u izboru nove sredine. Rodions Kuruc je u redove crno-belih stigao prošlog leta, ali je nakon godinu dana doneta zajednička odluka da se prethodno potpisani ugovor okonča. KK Partizan NIS želi Rodionsu puno sreće u nastavku karijere.

Poslednji meč, za Partizan Kuruc je odigra u martu protiv Crvene zvezde. U ABA ligi je na 14 utakmica beležio 4,9 poena, 2,1 skok uz dve asistencije za 14,7 minuta na parketu. U Evrokupu je odigrao devet mečeva i imao 3,1 poena i 2,1 uhvaćenu loptu za nešto manje od 13 minuta.

Inače, Kuruc je započeo karijeru u Rigi, odakle je 2015. godine prešao u Barselonu, sa kojom je osvojio Kup Kralja i nastupao u Evroligi. Tokom 2018. godine, Kuruks je izabran kao 40. pik na Draftu od strane Bruklin Netsa, gde je igrao dve sezone, da bi potom u okviru razmene igrača boravio u Hjuston Rokitsima, a na kraju i u Milvoki Baksima.

Na ukupno 131 utakmici u najjačoj ligi na svetu, Rodions Kuruks je u proseku igrao oko 16 minuta po meču uz učinak od šest poena i 3,1 skokova. Odlično šutira za tri poena. Prema podacima sajta Hoops Hype, Kuruks je u Milvokiju imao platu od oko 1.780.000 dolara po sezoni.

Sa reprezentacijom Letonije do 16 godina starosti osvojio je srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu održanom upravo u njegovoj rodnoj Letoniji. Tada mu je zlato iz ruku izvukla Francuska.

Video: Ovako su izgledale paklene vežbe Partizanovog NBA pojačanja pred dolazak u Beograd

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nibrS

    23. jun 2022 | 10:10

    Ne znam da li ce u NBA uspeti da mu ponude finansijske uslove kao sto je imao u Partizanu, navodno 750 hiljada po sezoni.

  • 5

    23. jun 2022 | 16:04

    EVO vam kuruc 🌟🌟🌟🎩🎩(((🎩)))

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA