≫ 

Srbija na korak od četvrtfinala: Basketaši ekspresno razmontirali Brazilce

Srbiju očekuje duel sa Francuzima

  • 0
Srbija - Brazil basket 3x3 Foto: fiba.basketball

Reprezentacija Srbije u basketu 3x3 upisala je i treću, vezanu pobedu, a ovoga puta, savladali su Brazil sa 22:7 i tako obezbedili plasman u narednu fazu takmičenja. 

Srbiji je za direktan plasman u četvrtfinale potrebna pobeda i u poslednjem kolu grupne faze takmičenja protiv Francuske.

Kada je reč o samom meču, za razliku od prva dva meča na turniru, sa Portorikom i Novim Zelandom, kada je bilo mnogo poblema u igri n apočetku meča, ovoga puta su srpski basketaši od starta nametnuli svoj ritam. Posle početnog vođstva od 2:1, jaka odbrana je davala rezultat, pa je shodno tome i rezultat rastao u korist Orlova. Na 6 minuta do kraja, Stojačiž je pogodio torjku uz faul, pa je prednost narasla na 8:4, a onda i na 11:4.

Brazil je prodorima i šutevima sa distance nastojao da uhvati kakav-takav priključak. Ipak, umesto toga, nizali su se dobri potezi i poeni Srbije koja je rutinski privela meč kraju.

Da podsetimo, sledi meč Srbije i Francuske od 14 sati.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA