Đurović: "Sa Obradovićem idem u kafanu jer zna sve, Pešić postao prvak sa Bosnom posle poništenog meča"

Košarkaški trener je govorio o svojoj karijeri

  • 2

Proslavljeni košarkaški trener Vlade Đurović gostovao je u potkastu "Jao Mile" u kojem je sa voditeljem, nekadašnjim košarkašem Miletom Ilićem govorio o brojnim zanimljivim detaljima iz svoje karijere. 

Đurović je govorio o aktuelnim košarkaškim temama, ali i o čuvenoj utakmici Šibenka - Bosna. Ova majstorica finala odigrana je 9. aprila 1983. godine. Šibenk aje postala prvak Jugoslavije, dobili su i medalje, da bi kasnije zbog jedne odluke sudije Ilije Matijevića meč poništen i naloženo odigravanje nove u Novom Sadu. Kako Šibenka, koju je predvodio Đurović, nije došla, šampion je postala Bosna koju je, u svojoj prvoj sezoni, predvodio aktuelni selektor Srbije Svetislav Pešić.

- Matijević je svirao faul koji nije postojao, Dražen se digao na šut. Sudija svira dva bacanja, Bosna se buni. Dražen se okrene kaže "oba" i ubaci. Mi prvaci, ceo grad pijan. Sutradan u 12 sati, mi u restoranu "Zora", ljudi stoje okolo, znaju da ću ja da dođem. Kad, radio Zagreb vesti. Dođe do sporta, kad mi čujemo da je utakmica poništena na vanrednom sastanku i da je nova utkamica zakazana u Novom Sadu.

Video: Vlade Đurović pokazao Draženu čuveni džemper i rekao: Znaš da ne možeš da dobiješ

- Niko nas nije voleo. I ja kažem: "Ne". Sastanem se sa Draženom i Macurom. Prvo, nismo imali šansu da dobijemo jer smo emotivno ispražnjeni. Nismo mogli da dovedemo navijače. Odlučimo da nećemo igrati. Zove me Josip Vrhovec, kaže mi da moramo da igramo, da je dobro i za Hrvatsku i moju karijeru. Nije niko umeo da me ubedi da igramo - rekao je on.

Potom, Đurović je pojasnio kako nije želeo da igra meč pa je Bosna postala prvak, a Svetislav Pešić u godinama koje su predstojale, veliki trener.

- Ništa se meni nije desilo, pehar nismo vratili, medalje nismo dali. Čak ovima nisu imali ni šta da daju ovima iz Bosne. Pešić je bio dva meseca trener i postao prvak. kada je kasnije Košarkaški savez Nemačke tražio selektora iz Jugoslavije, odabrali su prvaka. naravno, Pešić je i sa juniorima napravio veliki uspeh. Posle svega, ja sam bio prvak 16 sati.

Đurović je otkrio i koju muziku voli da sluša i zašto voli da ide u kafanu sa trenerom Partizana Željkom Obradovićem.

- Ja volim narodnjake, volim kafanu, pevače koje mnogi ni ne znaju. Novica Negovanović, Radiša Urošević... Onda, Bosa Ovuka i Rade Bogićević, ""Kuda idem i gde da te tražim" i "Kad bi opet čula zvižduk mala, da li bi me po njemu poznala". To naručujem u kafanama, to i Željko Obradović naručuje. Zato i volim da idem sa njim u kafane, zato što zna sve. Volim narodnjake. ne mogu da zamsilim svadbe i rođendane bez narodnjaka.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • da da da

    24. jun 2022 | 17:02

    kad ima veliki budzet zna svev kad nema budzet ne zna nista

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA