≫ 

"Kuridža je top, Ristić odličan, znamo atletiku Dangubića": Pešić slikovito o formi svojih aduta

Srpski selektor u svom stilu prokomentarisao spiosak igrača na koje računa za mečeve sa Letonijom i Belgijom

  • 0
Košarkaška reprezentacija Srbije trening Foto: ATA Images

Srpski košarkaši nemaju vremena za predah, uglavnom je to slučaj sa svima. Anđušić, primera radi, još uvek nije završio klupsku sezonu a na spisku je selektora Svetislava Pešića za kvalifikacione utakmice za Mundobasket protiv Letonije (30. jun) i Belgije (3. jul). Selektor je potvrdio da će Danilo u ponedeljak doputovati kolima u Srbiju i staviti se na raspolaganje ekipi dok je ostale adute sa spiska Pešić komentarisao u svom stilu.

- Aleksa je u dobrom stanju, Kuridža je top, Petrušev nije igrao čitavu sezonu, ali on treba da bude ta svežina, da pokaže mladost, entuzijazam, fali kada ne igraš ta sigurnost, samopouzdanje... - kaže Pešić, pa nastavlja, uglavnom pohvalno o svima na koje računa za predstojeće izazove.

- Dušan Ristić odličan, Dejanu (Davidovac) smo dali nekoliko dana da se odmori, vrlo je motivisan, Ognjen je došao juče, u dobroj je stanju. Vanja je izvanredan, on je u takmičarskom delu, skoro je završio plej-of. Dangubić nije igrao zadnje utakmice, i on je tu, znamo njegovu atletiku, spremnost da igra za ekipu. Dejan Todorović je došao isto iz plej-ofa, spreman je totalno. Pecarskog smo pozvali da vidimo dokle je stigao, dosta je dobar, angažovan, Novaković je ovako novi igrač u reprezentaciji, trojka, jedan od najboljih igrača ABA lige. Simanić je upravo završio sezonu, Marjanovićevo iskustvo je tu, nije imao mnogo minuta, ali računam da mogu iskoriste iskustvo, respektuju ga protivnici... - izdetaljisao je o formi igrača selektor.

Podsetimo, Srbija je lider Grupe sa skorom 3-1, obezebdila je plasman u narednu rundu gde će ukrstiti sa ekipama Grčke, Turske i Velike Britanije.

Spisak Foto: Telegraf

Video: Petrušev o Zvezdi i Partizanu, reprezentaciji: Igraću tamo gde budem imao minute

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA