"Kad stigne nacionalni poziv, nema mesta umoru": Avramović kao zapeta puška čeka na Letonce

Bek Partizana svež i odmoran čeka izazove protiv Letonije i Belgije

  • 6

Iza Alekse Avramovića je izuzetno dinamična, burna sezona, puna tenzija, izazova i novih dokazivanja, koju je eksplozivni šuter izneo onako kako se to od njega i očekivalo. Pod komandom Željka Obradovića sjajni Čačanin "vukao" je crno-bele, bio konstantno na visokom nivou, potvrdio kvalitet koji, nažalost po njega, ovog puta nije krunisan jednim trofejem.

Vremena za odmor je bilo za Aleksu, tek toliko da predahne i da sanira rane iz ljute borbe sa Zvezdom. Sada je ponovo u akciji, onoj neobično važnoj, za ponos svakog igrača koji drži do sebe. Reprezentativnoj.

Na pitanje da li se odmorio od svega što je bilo, Aleksa je rekao:

- Jesam, bilo je dve nedelje pauze, iskoristio sam odmor da se oporavim malo, pošto sam dobio udarac u petoj utakmici finalne serije, i sad je super. Spremamo se, znamo šta nam je činiti, igramo protiv Letonije i Belgije, znamo koliko su nam važne te dve utakmice i koliko bi benefit imali ako bi obe utakmice pobedili i približili se cilju - kaže bek Partizana.

Aleksa je prokomentarisao i situaciju da Srbija, prema rečima selektora, ima najtežu grupu, a prema glasu javnosti rivale koji su daleko ispod renomea Srbije. U takvoj konstalaciji odnosa mišljenja struke i naroda, svaki kiks se može shvatiti fatalno u očima nacije.

- Generalno, gledamo samo nas i znamo da su i Letonija i Belgija dobre selekcije, već su nas pobedili. Letonija ima sjajan tim sa vrhunski šuterima i dobrim pojedincima. Pre svega mislimo na Lomaša i braću Bertans, na starijeg mislim, uz Lomaša, koji su nam zadavali problema u prvoj toj utakmici. Pojačani su igranjem Davisa Bertansa, Kuruca, evroligaškim i NBA igračima. Tu je i Roland Šmits iz Barselone koji je stvarno dobar igrač, pokriva pozicije od "trojke" do "petice". Odličan defanzivac, sjajan u skoku, pokriva oba kraja terena. Imamo i mi naše prednosti, pobedili smo ih u Beogradu, znamo kako se pobeđuju i pratimo instrukcije.

Koliko je teško posle teške sezone pronaći energiju za nove izazove.

- Generalno, pričam za sebe, ja sam imao 14 dana odmora i mislim da je to dovoljno da se čovek regeneriše za ovaj kvalifikacioni prozor. Ima igrača koji su došli juče, evo Nemanja iz NBA stigao, a završili pre par dana. Ne znam kako je sa njima, mogu da pričam u svoje ime. Nacionalni je poziv, nema mesta za umor - zaljučio je Avramović.

Video: Petrušev o Zvezdi i Partizanu, reprezentaciji: Igraću tamo gde budem imao minute

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kole

    24. jun 2022 | 20:52

    Legenda kaze da ovaj i dalje klima glavom.

  • pero

    24. jun 2022 | 20:48

    Hajde bre bio si posten prema JSD sekti rekao da si bio i ostao Zvezdas i sad kao zbog tebe nece da dolaze sektasi na utakmicu.Momcino imas vise obraza nego svi binkerasi zajedno

  • Baroo

    24. jun 2022 | 22:01

    Imas dobar dribling i beskoristan,razmisli.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA