Barselona uprkos lošim rezultatima želi da zadrži Šarasa: Litvanac odbio prvu ponudu, nastavljaju se pregovori

Katalonci nudili platu manju od aktuelne

  • 0
Šarunas Jasikevičijus Foto: Tanjug / AP

Košarkaši Barselone uprkos velikim očekivanjima ne mogu da budu nimalo zadovoljni učinjenim u prošloj sezoni. Nadali su se u katalonskom klubu da će uspeti da dođu do trofeja u Evroligi i nacionalnom šampionatu Španije, a na kraju su ostali bez ičega. Jedina, utešna nagrada bila im je pobeda u Kupu Kralja.

Zbog toga se mnogo polemisalo oko eventualnog ostanka Šarunasa Jasikevičijusa na klupi Barselone i oko toga da li je Uprava spremna da ga zadrži za narednu takmičarsku godinu. Deluje da Katalonci nisu uzeli "za zlo" Litvancu, kojem su ponudili produžetak saradnje, ali...

Može se reći da je "caka" u tome što Šaras ima ugovor sa Barsom sve do 2023. godine, posle čega je klub želeo da produži saradnju, ali na njegovu štetu, odnosno za platu koja je manja od aktuelne, piše tamošnji Mundo Deportivo. Litvancu se to nije dopalo, pa je incijalnu ponudu - odbio.

Katalonci će ipak i pored početnog "ne" nastaviti da razgovaraju sa poznatim stručnjakom i nekadašnjim košarkašem oko produžetka saradnje, jer žele da ga zadrže na klupi i posle sledeće godine.

Podsetimo, Barselona je ove sezone poražena u finalu ACB lige od Real Madrida sa 3:1 u seriji, dok je u polufinalu Evrolige takođe doživela neuspeh protiv Kraljevića.

Video: Mirotić na ivici suza: Ovo je san, hvala Srbiji i Zvezdi

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA