Evo zašto su naši basketaši najbolji: Osvojili 12. medalju, najbolja trojica na rang listi su iz naše zemlje!

Neverovatni podaci

  • 0
Basketaši Foto: Printscreen / FIBA 3x3

Srpski basketaši 3x3 stigli su do zlatne medalje na Svetskom prvenstvu koje se održalo u Antverpenu, u Belgiji pobedom protiv selekcije Litvanije u velikom finalu - 21:16! Bilo je to ukupno peto zlato naših momaka od ukupno sedam učešća.

Prosto je za divljenje na koji način su Orlovi stigli do zlata i kakve rezultate već godinama postižu na velikim takmičenjima. Prošle godine stiglo je i bronzano odličje sa Olimpijskih igara u Tokiju.

Srbija je prosto dominantna u ovom sportu i to treba da bude svima jasno. Od deset prvih mesta na FIBA 3x3 rang listi, čak šest mesta pripada basketašima iz naše zemlje. Od toga su prva tri mesta zauzeli članovi tima koji je pre samo nekoliko minuta uzeo zlato.

Redom Strahinja Stojačić, Dejan Majstorović i Marko Branković gledaju na sve ostale sa prva tri mesta sa svetskog vrha, a priključio im se Mihajlo Vasić koji je trenutno na sedmom mestu na rang listi. Svi oni postigli su nadrealne rezultate u prethodnim mesecima i godinama i zaslužili su da začuju himnu "Bože pravde".

A ko su naši momci koji su nas večeras tako obradovali? Pre svega, svi dolaze iz Novog Sada i svi već godinama unazad predstavljaju Srbiju na zvaničnim takmičenjima sa svojim ekipama - Ub i Liman.

Stojačić, poznat i kao naš popularni "Brka" rođen je 1993. godine, Dejan Majstorović je tu najiskusniji sa 34 godine starosti, Marko Branković je najmlađi i rođen je 1995. godine, dok je Mihajlo Vasić stariji samo za godinu. U različitim sastavima sa reprezentacijom dolazili su do odličja na velikim takmičenjima.

Tako, naša selekcija pored pet zlata na Svetskim prvenstvima ima i jedno srebro, a na Evropskom kupu imamo tri najsjajnija odličja i jedno srebrno. Evropske igre donele su nam jednu bronzu 2015. godine, a tu je i treće mesto sa Olimpijskih igara od prošle godine. To znači da je ovo bila ukupno 12. medalja na velikim takmičenjima za Srbiju

Nadamo se da će medalje nastaviti da pristižu i da će nas naši basketaši još bezbroj puta obradovati, baš kao i večeras.

Bravo momci!

Video: Rešite misteriju ovog zakucavanja: Da li je to najskočnija varalica među basketašima?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA