Slovenci objavili reprezentativni spisak: Tu su Dončić i Dragić, a skoro polovina je igrala u Srbiji

Dva člana nacionalnog tima svojevremeno su igrala za Megu, a jedan za Crvenu zvezdu

  • 0
Košarkaška reprezentacija Slovenije Foto: Tanjug / AP, FIBA Basketball

Košarkaši Slovenije biće jaki kao "crna zemlja" za predstojeći kvalifikacioni prozor za plasman na Svetsko prvenstvo koje se 2023. godine održava na Filipinima, Indoneziji i u Japanu. Pored "hedlajnera" Luke Dončića i Gorana Dragića naći će se brojni igrači koji nastupaju u Evropi i našem regionu.

Interesantno je da je čak šest igrača od ukupno 15 koliko je pozvao slovenački selektor igrala ili trenutno igraju za neki od timova iz Srbije. Partizan može da se pohvali sa najviše članova, ukupno tri, u vidu Alekseja Nikolića, Eda Murića i Gregora Glasa koji je i dalje deo crno-belog tabora.

Ekipa Mege "izrodila" je dvojicu za roster Slovenije, pošto su Jurij Macura i Vlatko Čančar neke od svojih prvih koraka napravili upravo u ružičastom timu. I Zvezda je u ovoj grupi, pošto je Jaka Blažič neke od najboljih partija karijere pružao u crveno-belom dresu.

Pored ovih igrača, na listi se nalaze Jakob Čebašek (Luven Bers - Belgija), Žiga Dimec (Anvil Vloclavek - Poljska),  Zoran Dragić (Cedevita Olimpija - Slovenija), Gregor Hrovat (Elan Ortez - Francuska), Luka Rupnik (Jalovaspor - Turska), Žan Mark Šiško (Bajern Minhen - Nemačka) i Majk Tobi (Valensija - Španija).

Slovenci se nalaze u dobroj poziciji da obezbede plasman u narednu fazu kvalifikacija, pošto zauzimaju drugo mesto u svojoj grupi sa skorom 2-2, a u ovom prozoru se sastaju sa poslednjeplasiranom Hrvatskom u "Stožicama" u Ljubljani i Švedskom u gostima.

Video: Luka Dončić ne miruje: NBA sezona se tek završila, a on već u teretani

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA