"Orden je motiv da nastavim da radim na najbolji način": Pešić zahvalan posle dodele Vidovdanskih nagrada

Selektor Srbije ističe kako do ovoga ne bi došlo da kroz život nije radio sa pravim saigračima i saradnicima

  • 0
Aleksandar Vučić Vidovdan odlikovanja svečani prijem Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije, Svetislav Kari Pešić primio je danas u Palati Srbija orden Karađorđeve zvezde drugog stepena. Nagradu mu je uručio predsednik Republike Srbije, gospodin Aleksandar Vučić.

Njemu je orden dodeljen za naročite zasluge, predstavljanje države i njenih građana i postignute rezultate u oblasti sporta.

- Velika čast i veliko lično zadovoljstvo je primiti orden svoje zemlje. Ipak, pošto dolazim iz kolektivnog sporta, moram da istaknem kako do ovoga verovatno ne bi došlo da nisam kroz karijeru imao dobre saigrače i saradnike. Veoma sam zahvalan što sam među dobitnicima Vidovdanskih nagrada.

- Ipak, na orden gledam pre svega kao na motiv više da na najbolji mogući način nastavim da radim i da zajedno sa igračima i mojim saradnicima predstavljam Srbiju. Pred nama su važne dve utakmice kvalifikacija, prvo u Letoniji gde putujemo sutra, a posle u Nišu protiv Belgije. Zatim slede još dve utakmice u kvalfikacijama za odlazak na Svetsko prvenstvo i onda Evropsko prvenstvo - rekao je Pešić posle dodele.

U ime Košarkaškog saveza Srbije svečanosti su pored Pešića prisustvovali predsednik Predrag Danilović i direktor "A" reprezentacije, Dragan Tarlać.

Video: Pešić magnetom privlači igrače: Srbija bez Teodosića, Pokuševskog... Tu su Bjelica i Bobi!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA