≫ 

Novi mega ugovor u NBA ligi, Klivlend dao novac igraču kakav nije imao ni Lebron Džejms

Najbolji igrač Kavsa Garland za 5 sezona inkasiraće 198 miliona dolara

  • 0
Džerami Grant Foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

Košarkaš Klivlenda Darius Garland (22) dobio je najunosniji ugovor u istoriji "franšize" iz Ohaja, kakav nije dobio ni najveći igrač Kavsa ikad Lebron Džejms dok je sebi krčio put do slave.

Klivlend je "vezao" Garlanda na duge staze sa ugovorom na pet godina teškim 198 miliona dolara!

Donekle i očekivan potez s obzirom na to da je Garland "eksplodirao" prethodne sezone sa 21.6 poena u proseku po meču i 8.6 asistencija, te se profilisao kao najkonstantnija napadačka pesnica ekipe kojoj je "za dlaku" izmakao plej-of.

Najveći ugovor Garlandu je jasan znak franšize da će oko njega narednih godina graditi nukleus tima koji u svojim redovima ima jednako kvalitetne adute u Evanu Mobliju (drugi najbolji "ruki" godine), te Kolinu Sekstonu čije je odsustvo zbog teže povrede u velikoj meri doprinelo da Klivelnd na kraju ne zabeleži bolji plasman.

Ipak, sa postojećim sastavom, sa zdravim Sekstonom, sa Garlandom kao centralnom figurom, naredne sezone od Kavsa se mogu očekivati velike stvari.

Podsetimo, pre Garlanda, maksimalne ugovore od svojih poslodavaca prethodnih dana dobili su Nikola Jokić (Denver), Karl Entoni Tauns (Minesota), Bredli Bil (Vašington) i Devin Buker (Finiks). Sveukupno, preko milijardu dolara za višegodišnje ugovore.

Video: Kako su se družili Boban Marjanović i Luka Dončić: Najbolji momenti balkanskog tandema u Dalasu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA