Senzacionalan transfer: Blažič napustio Cedevita Olimpiju, odlazi u Tursku da igra u FIBA Ligi šampiona!

Bahčešehir je kompletirao dogovor sa sjajnim slovenačkim košarkašem

  • 1
jaka blazic Foto: Cedevita Olimpija/Tine Ruzic

Posle još jedne odlične sezone, očekivalo se da mnogi košarkaški klubovi iz Evrope "bace oko" na Jaku Blažiča. Međutim, verovatno niko nije mogao ni da pomisli da će sjajni Slovenac završiti u Turskoj i zaigrati u FIBA Ligi šampiona!

Ipak, na taj način su potvrđena pisanja vrlo dobro obaveštenog litvanskog novinara, Donatasa Urbonasa, koji je ovaj transfer najavio još 31. maja, pa će se od jeseni Blažič priključiti timu Bahčešehira, sa kojim je Partizan nedavno igrao u okviru Evrokupa.

Dobra stvar je što će Jaka imati evropska iskušenja, jer je turski klub dobio zagarantovano mesto u grupnoj fazi najboljeg Fibinog takmičenja. Pokušaće na taj način da dodatno popravi svoju statistiku, koja glasi da je Slovenac prošle sezone beležio u proseku 14,1 poen po meču uz 4,9 skokova i 2,5 asistencija, čime je doveo Ljubljaničane do četvrtfinala Evrokupa i polufinala ABA lige.

Često se Blažič pominjao među navijačima Zvezde kao neko koga bi voleli ponovo da vide u svom timu, ali se to ni naredne godine neće dogoditi. Pored Zvezde i Cedevita Olimpije, Blažič je u karijeri nastupao za Barselonu, River Andoru, Baskoniju, Slovan i Triglav.

Video: Blažič ne prašta Kaliniću: Kapiten Zvezde promašio kucanje, Slovenac pogađa trojku uz faul

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA