Srpski "NBA mladići" u četvrtfinalu Svetskog prvenstva: Orlići zakazali veliki sudar sa Amerima!

Biće to najveća utakmica dosadašnjeg toka karijere za sve ove momke koji još nisu ni punoletni

  • 0
Košarkaška reprezentacija Srbije U17 Foto: FIBA Basketball (fiba.basketball)

Nastavlja Srbija svoj put na Svetskom prvenstvu za košarkaše starosti do 17 godina! Posle uvodnog poraza od Francuske na startu grupne faze, naši momci su uspeli da podese nišanske sprave i da dođu do tri jako ubedljiva trijumfa, od kojih ovaj protiv Dominikanske Republike u osmini finala uliva nadu pred veliko četvrtfinale protiv Sjedinjenih Američkih Država - 107:77!

Delovali su naši momci kao NBA horda, pogađali su iz svih mogućih pozicija i igrali vrlo brzo, sa jako kratkim posedima. To nije išlo na ruku Dominikancima, koji su uspeli da se zadrže u kakvom-takvom rezultatskom egalu samo tokom uvodne četvrtine, posle čega je krenuo strahovit nalet Orlića.

Ubacila je Srbija 33 poena u drugoj, a potom 30 poena u trećoj četvrtini, što je bilo nemoguće za ispratiti, pa su košarkaši koje predvodi Dragoljub Avramović zasluženo prošli dalje i prekosutra će se u Malagi boriti za plasman u polufinale protiv Sjedinjenih Američkih Država koje su bez ikakvih problema dobile Egipat (103:48).

Čak sedam košarkaša večeras je bilo dvocifreno u redovima reprezentacije Srbije, pri čemu je ispred ostalih bio Bogoljub Marković iz ekipe Mege sa 18 poena, pratio ga je Filip Jović iz sarajevskih Sparsa sa 16 poena, a po 12 poena su dali Ognjen Stanković i Viktor Mikić iz Partizana, Matija Milošević iz čačanskog Borca stao je na 11 poena, dok su po 10 poena ubacili Mitar Bošnjaković iz Real Madrida i Asim Đulović iz Mege.

Srbija će se sa Sjedinjenim Američkim Državama sastati u petak, a termin će biti naknadno određen po završetku preostalih četvrtfinalnih susreta.

Video: Pešić surovo iskren nakon poraza od Belgije: Nismo najbolji na svetu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA