≫ 

Cibona prijavila nastup u ABA ligi, ali sve su manje nade da će doživeti spas

Zagrepčani su imali rok do 5. jula da se prijave, ali za dalje ostaje neizvesno

  • 1
KK Partizan - KK Cibona Foto: MN Press

Otišli su igrači, radna zajednica, trener i čelni ljudi, praktino svi osim finansijskog direktora Ivana Matasića i člana Skupštine Tomislava Šerića, ali Košarkaški klub Cibona je uprkos svim nedaćama koje su je snašle prijavila učešće u ABA ligi za narednu sezonu.

Ljudi koji su trenutno ostali da vode klub koji je u stečaju, i traže rešenje da ga spasu, su, kako je na svom Twitter profilu objavio Aco Petrović, prijavili klub za nastupanje u ABA ligi iduće sezone. Rok za prijavu istekao je 5. jula pa je takav potez dvojca iz Cibone logičan, no to ne znači da je klub spašen i da ima sredstva da se takmiči. Samo je kupljeno vreme ili odložen najgori scenario.

Večernji list je stupio u kontakt sa Petrovićem, koji je inače od početka borbe za spas kluba angažovan u cilju sakupljanja finansijske pomoći, i od proslavljenog trenera pokušao da dobije potvrdu informacije koju je objavio.

- Imam informaciju da je klub prijavio igranje za ABA ligu, a to očigledno znači da oni imaju sredstva, da preuzimaju odgovornost i da klub ide dalje. Šta će biti s igračima, ko će biti trener, nije mi poznao - kazao je Petrović.

Kako je saznao Večernji, novosti na finansijskom planu nema. Klub je i dalje u blokadi, a "kapitalci" na koje Aco i ekipa oko njega računaju, nisu se pojavili, barem ne službeno. No očigledno je da se događa nešto na relaciji Ace Petrovića i preživelih članova uprave Šerića i Matasića. Hoće li zajedno uspeti u nameri da prikupe nekoliko miliona evra za preživljavanje Cibone? Taj scenario je trenutno izgleda neostvariv, a Acina današnja poruka izgleda kao presing na Šerića i Matasića da se oglase i iznesu svoje konkretne planove.

Podsetimo, Petrović je još pre 12 dana objavio da je organizacija "Mi smo Cibona" u prva tri dana akcije sakupila gotovo 400.000 evra za pomoć klubu..

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srboljub

    7. jul 2022 | 15:25

    Ma i to je institucija kao i njihovi sugradjani JSD propale drzave

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA