≫ 

Selektor Francuza objavio spisak za Eurobasket, jaki su "kao zemlja" i bez De Koloa i Batuma

Vensan Kole će biti na "slatkim mukama" da izabere 12 najboljih za kontinentalni šampionat

  • 2
vensan kole Foto: MN Press

Selektor košarkaške reprezentacije Francuske Vensan Kole objavio je spisak od 17 imena na koje računa za predstojeće Evropsko prvenstvo u Češkoj, Nemačkoj, Gruziji i Italiji, i na njemu su igrači koji svakom rivalu ulivaju strahopoštovanje.

Od ranije je poznato da na spisku neće biti dugogodišnjih uzdanica De Kolo i Batuma, ali Francuzi i bez dvojice vrsnih šutera imaju izuzetno moćne adute da odu do samog vrha na Evropskom prvenstvu. Takođe, među odabranima nema ni centra Partizana Matijasa Lesora koji "upao" usled paklene konkurencije u reketu.

Na spisku se nalaze čak petorica NBA igrača, među njima je i iskusni centar Rudi Gober, tu je i Furnije, a jak kadar Kole je povukao iz Evrope gde se oslonio na Jabuselea, Žaitea, Poarjea, Okoboa...

Preeliminarsni spisak reprezentacije Francuske za Eurobasket (01-18. septembar)

Plejmejkeri: Endru Albisi (Gran Kanarija), Toma Ertel (Real Madrid), Teo Maledon (Oklahoma), Frenk Ntilikina (Dalas)

Bekovi i krila: Evan Furnije (Njujork), Isaija Kordinije (Virtus), Vilijam Hauard (Asvel) Timoti Luvavu Kabaro (Atlanta), Eli Okobo (Asvel), Teri Tarpi (Le Man)

Centri/krilni centri: Rudi Gober (Minesota, NBA), Mustafa Fal (Olimpijakos), Muamadu Žaite (Virtus), Amat Mbaje (Anadolu Efes), Vensan Poarje (Real Madrid), Viktor Vembanjama (Metropolitan), Geršon Jabusele (Real Madrid)

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA