Orlići uz primljenih 106 poena ispali u četvrtfinalu SP: Ameri prevelik zalogaj, borićemo se za 5. mesto

Naši košarkaši starosti do 17 godina imali su snage da pariraju samo tokom prve dve četvrtine

  • 0
Mladi košarkaši Srbije U17 Foto: FIBA Basketball (fiba.basketball)

Nažalost, mladi košarkaši Srbije neće se boriti za medalju na Svetskom prvenstvu. Na Svetskom prvenstvu za igrače starosti do 17 godina, oni su danas poraženi u Malagi od selekcije Sjedinjenih Američkih Država i to vrlo ubedljivo - 80:106.

Porazu Srbije kumovao je veliki broj promašenih slobodnih bacanja, ali i veliki broj grešaka u tranziciji, gde je viđeno i previše izgubljenih lopti što su Amerikanci umeli da kazne pogocima bilo za dva ili tri poena.

Košarkaši koje sa klupe vodi Dragoljub Avramović uspeli su da pariraju favorizovanom rivalu tokom dobrog dela prvog poluvremena, ali je negde pred njegov kraj došlo do ozbiljnog pada koncentracije što su rivali iskoristili i otišli na nenadoknadivu prednost.

Štaviše, drugo poluvreme još ubedljivije je rešeno u korist Amerikanaca, koji su prvo u trećoj deonici ubacili 27 poena, a potom u sledećoj dodali još 31 za potpuni "potop" Orlića.

Amerikance u polufinalu čekaju Litvanci, koji su danas nešto ranije ubedljivo savladali Poljake. Ne treba trošiti reči da su i na ovom meču košarkaši "preko bare" ogromni favoriti.

Kada je reč o poenterima u našem timu danas, Lazar Gačić je dostigao 14 poena, pratila su ga tri igrača sa po 12 poena - Bogoljub Marković, Viktor Mikić i Ognjen Stanković, dok je Asim Đulović ubacio 10 poena.

Kod Amerikanaca neprikosnoveni su bili Kuper Fleg sa 18 poena i čak 11 skokova, kao i Koa Pit koji je sa 17 poena bio odmah iza.

Video: Pešić surovo iskren nakon poraza od Belgije: Nismo najbolji na svetu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA