"Imali smo ideju da na klupu Zvezde sedne Pablo Laso": Čović otkrio i šta se to dešavalo sa Radonjićem

Predsednik Zvezde kaže da do međusobne saradnje nije došlo zbog pojedinih uslova lečenja Lasa

  • 10
Nebojša Čović, Vladimir Cvetković, Velika skupština Zvezdaša Foto: KK Crvena zvezda

Na Sednici košarkaškog kluba Crvena zvezda, predsednik Nebojša Čović otkrio je sve činjenice vezane za dovođenje novog šefa stručnog štaba.

Ono što je malo poznato jeste da su iz Zvezde zvali i Pabla Lasa, legendarnog stratega Real Madrida, koji je pre samo nekoliko dana dobio otkaz u klubu, jer su u španskoj prestonici bili ubeđeni da nije sposoban da vodi tim.

Ipak, Čović kaže da je Zvezda htela da da šansu Lasu da se oproba u Beogradu.

- Imali smo ideju da klupu preuzme Pablo Laso, kada smo čuli za rasplet sa Real Madridom. Ipak, kada smo uspostavili kontakt, dobili smo odgovor da mu zdravstvena situacija ne dozvoljava da dođe u Beograd.

Podsetimo, čuveni Laso je tokom trajanja polufinalne serije sa Baskonijom dobio srčani udar zbog kojeg je imao i hitnu lekarsku intervenciju.

Nije propustio Čović šansu da se dotakne i nenadanog odlaska Dejana Radonjića sa klupe.

- Nismo očekivali da ce otići trener, kome je ugovor isticao 30. juna. Zbog toga smo i izdali saopštenje nakon pet razgovora tokom juna, kada smo pretpostavili u kom pravcu će sve to da ode. Nije ovo prvi put da radi u Srbiji, pošto se pojavila priča oko kašnjenja u isplatama. Potom je krenula akcija oko pronalaska novog trenera, uvek je rizik sa stranim trenerima, pošto moraju da budu redovne isplate.

Video: Pešić surovo iskren nakon poraza od Belgije: Nismo najbolji na svetu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA