≫ 

Neverovatna sudbina Nikole Jokića, pogledajte čiji je duks nosio kao petogodišnjak!

Kolike su šanse da mali Somborac dobije duksericu sa logom kluba u kojem će postati najplaćeniji košarkaš svih vremena?

  • 2
Nikola Jokić Foto: Profimedia/USA TODAY Sports / ddp USA

Srpski agent Miodrag Ražnatović podelio je svojim pratiocima na Instagramu jednu zanimljivu i možemo slobodno reći pomalo neverovatnu fotografiju iz detinjstva Nikole Jokića.

Na njoj, mali Nikola kao petogodišnjak drži reket i nosi duksericu kluba sa kojim je 22 godine kasnije potpisao najveći košarkaški ugovor u istoriji NBA. Sve je, kako kaže njegov agent, odavno za Nikolu bilo zapisano u zvezdama još tada.

I zaista je neverovatno iz sadašnje perspektive da jedan dečak iz Sombora dotakne svetsku slavu u klubu za koji ni tada verovatno nije znao ni odakle je, niti ga je tada interesovala košarka, niti je bilo mnogo onih u ovom Vojvođanskom gradu ko je čuo za Nagetse.

- Priča o sudbini zapisanoj u zvezdama. Nikola Jokić. Sombor. Srbija, neke 2000. godine, petogodišnjak u duksu Denver Nagetsa, tima za koji će 22 godine kasnije potpisati najveći ugovor u istoriji svetske košarke, do danas. Šanse da dečak iz Sombora uopšte dobije duks malo poznatog tima iz Amerike davne 2000-e godine su bile male. Šanse da je neko u Somboru čuo (ili navijao) za Nagetse, jos manje. Ali šanse da će dečak koji tada nije ni pokazivao ljubav prema košarci, igrajući upravo u tom klubu osvojiti dve uzastopne MVP titule u najjačoj ligi na svetu i potpisati super maks ugovor su bile ravne nuli. Pa opet, sve se baš tako desilo. Ljudi koji ispisuju stranice istorije, kreiraju svoje sudbine, čine nemoguće mogućim, prvenstveno zbog toga sto su spremni da rade vise i jace od drugih, da budu maksimalno fokusirani na cilj ispred sebe, da imaju veru u sebe i...prepoznaju znakove na putu, koji im je na neki nacin ipak bio zapisan u zvezdama.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by Miško Ražnatović (@misko4raznatovic)

Video: Jokić igra kolo na Tari: MVP se opustio i pokazao da je čovek iz naroda

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA