≫ 

Micov objavio kraj karijere: Igrao za oba večita rivala, poslednji ples izveo tamo gde je ostavio najveći trag

Srpski košarkaš posle 21 godine igranja zvanično rekao zbogom parketu

  • 4
Vladimir Micov Foto: MN Press

Posle 21 godine aktivnog igranja košarke, Vladimir Micov odlučio je da završi svoju igračku karijeru. Poslednju karijeru odigrao je u dresu Budućnosti, posle čega je rešio da više neće dalje nastavljati svoj put.

On je u profesionalne vode uplovio sada još davne 2001. godine u dresu Beopetrola, a emotivnom oproštajnom porukom stavio je svima na znanje da ga više nećemo gledati na parketu.

- Proteklu 21 godinu, imao sam privilegiju da moj posao bude igra, da pobedjujem, da gubim, da učim, da posle poraza pomeram limite i obaram sopstvene rekorde. Svaki put bilo je čast, privilegija i zadovoljstvo izaći na teren i samo igrati košarku. Imao sam sreću da radim rame uz rame sa nekim od najboljih trenera i igrača koje poznajem.

- Nakon dve decenije, dvanaest klubova, osam gradova i sedam država, iz igre izlazim ispunjen i zadovoljan. Ni za čim ne žalim. Ovom poslednjom sezonom, zatvorio sam krug. Hvala svima koji su na bilo koji način u bilo kom trenutku bili uz mene - napisao je Micov.

Kroz svoju karijeru, Micov je imao tu privilegiju da nastupi i za jednog i za drugog večitog rivala, iako u Crvenoj zvezdi nikada nije zaigrao u seniorskoj konkurenciji. Svoj debi na najvećoj sceni imao je u OKK Beogradu.

- Pogrešno se potencira da sam ponikao u Zvezdi. Ponikao sam u Beopetrolu. Ovde (u Zvezdi) sam proveo samo godinu dana, ali u juniorima. Sa druge strane, i kada se igra protiv bivšeg kluba - nema emocija. Teren je teren i samo je to važno - rekao je jednom prilikom Micov.

Najveći trag ostavio je upravo u Budućnosti iz Podgorice, gde je i završio svoju priču. Pored toga igrao je za Lavov, Panionios, Baskoniju, Kantu, CSKA iz Moskve, Galatasaraj, te Olimpiju iz Milana.

Pamti se i njegova prepirka sa selektorom Aleksandrom Đorđevićem tokom prijateljskog meča sa Novim Zelandom zbog čega je odstranjen sa spiska za Svetsko prvenstvo 2014. godine, a potom se nikada nije vratio u jato Orlova.

Video: Pešić surovo iskren nakon poraza od Belgije: Nismo najbolji na svetu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Oralić

    10. jul 2022 | 15:45

    Njega je bilo milina gledati, po meni je najbolji bio u CSKA

  • Mile Kazanova

    10. jul 2022 | 15:16

    Pametno brate, bolje na vreme da odes nego da se vuces po terenu kao neki. Srecno.

  • Urke

    10. jul 2022 | 16:13

    Njega je ćelafuto oterao da bi zvao birču, simonovića

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA