≫ 

Petruševu primarna najjača liga, Evropa na čekanju: "Želeo sam NBA i prošle godine, spreman sam"

Srpski centar je trenutno u Filadelfiji gde se bori za svoje mesto u rosteru Sevetisiksersa za narednu sezonu

  • 5
filip petrušev Foto: MN Press

Srpski košarkaš Filip Petrušev nada se da će mu naredna sezona doneti prvo iskustvo igranja u najjačoj ligi sveta NBA, za se trenutno bori u Filadelfiji, i prema njegovim rečima ostanak u SAD je prva opcija o kojoj razmišlja.

- Bio sam potpisao jednogodišnji ugovor sa prethodnim timom da bih bio slobodan u odabiru naredne sredine - rekao je Petrušev za Philadelphia Inquirer, prenosi Eurohoops.

Za Filu je u Letnjoj ligi zasad odigrao samo meč protiv Toronta, upisao je dva poena i četiri skoka, ali ne brine, jer veruje u sebe i u svoje mogućnosti koje će moći da demonstrira u narednim utakmicama.

- Nisam imao ni trening. Samo sam pokušao energijom da pomognem ekipi, da utičem na igru na bilo koji način - rekao je.

Filip Petrušev, Lendri Noko, KK Crvena zvezda Foto: MN Press

Ukoliko Filip uspe da uđe u glavni roster tima Doka Riversa, bila bi to prava mala senzacija, jer Fila trenutno ima 15 igrača pod ugovorom, i čeka se još jedan, a ono je upražnjeno za Džejmsa Hardena. A pitanje je vremena kada će "Brada" parafirati novu saradnju, što mu je i želja, jer želi napad na titulu sa aktuelnom ekipom.

- Mislim da svaki igrač želi da dođe u NBA što je pre moguće. Želeo sam da dođem i prošle godine što se mene tiče. Kada god bude to bilo, ja sam spreman - ne napušta optimizam Petruševa, o kome je govorio i jedan od trenera zaduženih za razvoj igrača Dvejn Džouns.

- Filip je bio ok. Došao je pre nekoliko dana, još pokušava da se prilagodi. Pokazao je da može da bude faktor u reketu i kada je u pitanju zaštita obruča.

Petrušev uvek ima opciju B na stolu, a to je ponuda nekog od evropskih klubova, istina koji polako popunjavaju svoje rostere, te će Filip morati brže da reši svoj status ukoliko "ne prođe" tamo gde najviše želi - u NBA. Navodno, za njegove usluge zainteresovani je Panatinaikos koji je nedavno preuzeo Dejan Radonjić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • hogar

    11. jul 2022 | 07:05

    Zelen si ti za NBA ako razmišljaš o novcu od tebe ništa biti neće!

  • Hogar

    11. jul 2022 | 08:30

    Dečko, pokazao si se ti i tvoje NBA kolege protiv Belgije i Letonije, i ćuti.

  • CG

    11. jul 2022 | 12:04

    Ovaj mali je bio dobar u Megi, a onda je napravio pogresan korak i izbor. Umjesto da napreduje, stagnirao je.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA