≫ 

Ko je Džon Holand, treće pojačanje Zvezde? Eliminisao Partizan iz Evrope, režao na novinare, psovao na srpskom

Amerikanac pokriva pozicije 2 i 3, a u redove crveno-belih stiže nakon sjajne sezone sa Bursom koju je predvodio Dušan Alimpijević

  • 13
Džon Holand Foto: Michele Nucci / Zuma Press / Profimedia

Kao grom iz vedra neba Crvena zvezda je ozvaničila treće pojačanje za narednu sezonu, a to je Džon Holand. Nije se u prethodnom periodu bivši igrač Burse dovodio u vezu sa crveno-belima, sve je odrađeno u velikoj tajnosti i odjeknula je još jedna bomba sa Malog Kalemegdana.

Holand je, bar do prošle sezone, bio malo poznat ljubiteljima košarke u Srbiji. Od duela protiv Partizana svi su ga dobro upamtili.

Odigrao je američki košarkaš izvrstan meč u "Štark Areni", ubacio 17 poena Partizanu uz odličan šut iz igre (5/8), a postigao je i trojku koja je odvela meč u produžetke i kasnije eliminisala Partizan.

Tako je Bursa započela svoj put do finala Evrokupa, a Holand je i u nastavku takmičenja dominirao ubacivši 16 poena Cedevita Olimpiji, ali je bio poznat i zbog nekih stvari van same igre.

Nakon prvog poluvremena meča u "Stožicama", Holand je davao izjavu za Evrokup, a tokom prilikom režao je i objasnio da je ekipa Dušana Alimpijevića sačinjena od pitbulova.

- Mi smo psi, mi smo psi, ali ne obični psi. Mi smo autsajderi, ali nije nas briga. Mi smo pitbulovi.

 

Upravo zbog te izjave koja je postala viralna u Evropi, njegov agent Miško Ražnatović je najavio potpis Amerikanca uz link koji vodi ka filmu "Lajanje na zvezde".

I to nije bila jedina izjava koja je donela dosta pažnje Holandu u Srbiji, pošto je pred finalni meč Evrokupa protiv Virtusa opsovao na srpskom.

Novinarku Sportkluba zanimalo je da li su Holand i njegov prošlosezonski saigrač Endru Endruz naučili neke srpske reči od trenera Dušana Alimpijevića, a odgovor koji je dobila od novog pojačanja Crvene zvezde pogledajte u videu ispod.

Džon Holand rođen je 1988 .godine u Njujorku, visok je 196 centimetara i težak 93 kilograma, ima višegodišnje iskustvo igranja u NBA ligi i Evropi, a u prethodne dve sezone sa nastupao je za ekipe Uniksa iz Kazanja i turske Burse iz koje je i prešao u Crvenu zvezdu.

Amerikanac je treće Zvezdino pojačanje u letnjem prelaznom roku, nakon Nemanje Nedovića i Hasana Martina, a klub je saopštio da nastavlja sa intenzivnim radom u prelaznom roku na ojačanju takmičarske ekipe za narednu sezonu.

Video: Slavlje u Železniku: Crvena zvezda odbranila triplu krunu, Ivanović MVP

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆🏀🏀🏀

    12. jul 2022 | 10:52

    Лимар би да игра шах са доктором. Само што је он пацер, биће матиран, као и његов клубић, већ охохо година...или можда боље рећи нокаутиран👍👍👍. А гробари ће наставити са кмечањем. Ех, то је права музика за уши

  • Tetka iz Laktasa

    12. jul 2022 | 10:25

    Disko, disko Partizani !

  • Ediko

    12. jul 2022 | 12:51

    Ovakav nam lik treba! Pun pogodak! Bravo Zvezdo, hvala Alimpi!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA