≫ 

Ostoja Mijailović otkrio poreski, ukupni dug Partizana i detalje raskida saradnje sa Kurucom

Prvi čovek crno-belih je izneo i ideju kojom klub planira da reši dug prema državi

  • 10
Promocija Željka Obradovića Foto: Nikola Tomić

Pauza između sezona obično se svodi na priču o budžetu i dolasku novih igrača, odnosno odlasku starih, ali je ovog leta aktuelna i tema poreskog dugovanja, koji je posebno problematičan za Partizan, a predsednik tog kluba Ostoja Mijailović objasnio je koliki je dug crno-belih i kako imaju u planu da reše to.

Prvi čovek crno-belih rekao je da se deo poraza vuče preko 20 godina, i da ga je on nasledio, ali da je deo tog duga nasledila i prethodna uprava. Mijailović je izneo informaciju da dug Partizana za porez nije sedam miliona evra kako se spekulisalo, već malo iznad pet miliona.

- Porez o kom sad pričamo je stariji od 20 godina. Porez nisam generisao ja, čak je i prošla uprava generisala samo jedan deo poreza, ali je jedan deo generisala i uprava od mnogo ranije. Radimo na poreskom reprogramu, problem je što KK Partizan nema svoju imovinu. Mi smo pokušavali da rešimo to nekoliko puta, da nađemo neku imovinu koju možemo da damo državi, da poreska uprava upiše kolateral na tu imovinu i da nam da poreski reprogram na pet ili šest godina kako to zakon dozvoljava, uz jedan deo otpisa kamate što je dosta u tom dugovanju od preko 5 miliona evra. Veliki deo je kamata. Nije sedam nego je 5,3 miliona sa kamatama, ali ja moram da kažem da su kamate između 35 i 40% tog duga, gde se veliki deo kamate uz poreski reprogram otpisuje - rekao je Mijailović gostujući u emisiji "Sportal Jutro", pa pojasnio kako crno-beli imaju u planu da reše postojeće dugovanje:

Ostoja Mijailović Foto: Marko Jovanović

- Moram da kažem da smo mi uspeli pre nekoliko nedelja da pronađemo neko zemljište za koje smo zainteresovani u okolini Apatina da kupimo i da tu zemlju platimo i da stavimo to pod hipoteku poreskoj upravi. Da nam jednostavno obezbede poreske reprograme kako bismo izbegli da plaćamo kamatu na kamate, već da plaćamo glavnicu kroz godine koje dolaze. Ono što ja čvrsto obećavam je da ćemo mi, kao što smo i u velikom delu ove sezone, plaćati poreze naredne sezone da se taj deo ne uvećava što se tiče glavnice, ali je problem što je postojeći dug jako veliki, kamate se umnožavaju i ako deo tog duga starijeg od 20 godina ne platimo, dug će biti preko 6 miliona evra na kraju sezone.

Mijailović je govorio i o dugovima koje je on nasledio kada je postao predsednik kluba 2017. godine, da je tada poreski dug bio oko tri miliona evra, ali da je narastao godinama.

- KK Partizan je 2017. godine dugovao 3,5 miliona evra bivšim igračima, 1,5 milion dobavljačima i toliko banci. Dugovali smo poreski dug koji je tada bio oko 3 miliona evra, za 5-6 godina su nadošle kamate i jedan deo poreza koji tokom korone nije bio plaćen. Mi nismo mogli da se borimo sa svim pozicijama duga, da stabiliziujemo klub i da se borimo za rezultate. Nažalost taj poreski dug je ostao sa strane. On je bio najveći pojedinačni dug u tom trenutku. Mi smo od Sportskog društva Partizan tražili da upišemo hipoteku na deo njihove imovine. Siguran sam da bismo do sada taj dug rešili. Ja se zaista izvinjavam svim građanima Republike Srbije jer mi, poreski obveznici, moramo da plaćamo poreze jer građani od toga žive.

Skupština KK Partizan Nis Foto: Nikola Tomić

Mijailović je otkrio i koliki je dug Partizana, ne računajući poresko dugovanje.

- Ukupan dug Partizana van poreskog dugovanja je 1.450.000 evra, mi smo pre neki dan izmirili 10. platu i izmirili smo sve plate za prethodnu sezonu. Moram da kažem da po prvi put otkad sam ja u Partizanu, mi isplaćujemo sve plate za ovu sezonu. ostalo je da se plati još nekim dobavljačima za prošlu sezonu. Dug je 1.450.0000 evra, ali to su reprogrami iz 2018. i 2019. godine, deo iz 2017. godine i deo iz kovid sezone, trebalo bi da taj dug u celosti očistimo u naredne dve godine.

Objasnio je prvi čovek crno-belih i raskid saradnje sa Rodionsom Kurucom, koji je imao ugovor i za narednu sezonu, ali je napustio klub.

- Mi smo raskinuli saradnju sa Kurucom za sledeću sezonu, isplatili smo ga za prethodnu sezonu, sporazumno smo se rastali i neće iza njega ostati "rep".

Video: Ženi se u dresu Bogdana Bogdanovića: Hit snimak sa jedne srpske svadbe

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • SrbskiBek

    15. jul 2022 | 12:12

    Dug star 20 godina kaze limar !???? Pa ispada da je to period "dominacije" partizana i dula kao trenera !??? Legenda je jedina iz te price izasla sa parama izgleda.. Malo sud malo casovi ljubavi ali sve u svemu..rumunijo...stizem..

  • Fgh

    15. jul 2022 | 12:18

    Na kraju kada se oduzmu kamate ima da drzava bude duzna njima😅

  • Дража

    15. jul 2022 | 11:50

    😂😂😂 Па одакле вам за буџет? Што не вратиш људима њихово?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA