Litvanci objavili spisak za Eurobasket: Ponovo su snažni kao "crna zemlja", NBA zvezde predvode kolo

Selekcija Litvanije biće "tvrd orah" za sve

  • 0
JONAS VALANCIUNAS Nebojsa Parausic

Reprezentacija Litvanije biće jedan od najvećih rivala Srbije na predstojećem Eurobasketu, koji za naše momke startuje 1. septembra u češkom Pragu. Tim sa Baltika po običaju će se osloniti na vrsne šutere, kao i nekoliko igrača sa iskustvom igranja u NBA ligi i Evroligi.

Selektor Kazis Maksvitis objavio je 16 imena, koja se za sada nalaze na širem spisku, što će tokom priprema dodatno suziti.

Centarska linija deluje najsnažnije, pošto je između ostalog predvode Domantas Sabonis i Jonas Valančijunas, tako da se može reći da Litvanci po običaju imaju celokupno pakovanje, a kroz istoriju su znali vrlo često da nas rastuže kada smo se tome najmanje nadali.

Ono što je posebno interesantno je da se na spisku nalazi i jedan košarkaš koji je pre samo nešto više od godinu dana nastupao u ABA 2 ligi u dresu Sparsa iz Sarajeva. Reč je o Gediminasu Oreliku, koji je doživeo vanserijski uspon posle povreda koje su ga mučile, što je selektor prepoznao i nagradio ga pozivom.

Evo kojih se sve 16 igrača nalazi na spisku reprezentacije Litvanije: Arnas Butkevičijus (Žalgiris), Domantas Sabonis (Sakramento), Eidiras Žukauskas (Bursa), Gediminas Orelik (Lijetkabelis), Gitis Masiulis (Ritas), Ignas Brazdeikis (Orlando), Jonas Valančijunas (Nju Orleans), Kristaps Žemaitis (Vilnjus Vulvs), Laurinas Birutis (Žalgiris), Lukas Lekavičijus (Žalgiris), Mariuš Grigonis (PAO), Martin Ehodas (Ritas), Mindaugas Kuzminskas (bez kluba), Rokas Giedraitis (Baskonija), Rokas Jokubaitis (Barselona), Tomas Dimsa (Trevizo).

Video: Đokovićev alej up za zakucavanje novog košarkaša Real Madrida

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA