≫ 

Mladi košarkaši Srbije sa Zvezdinim trenerom započeli povratak u "A" diviziju: Ubacili 112 poena Slovacima!

Sjajna igra Orlića, koji već sutra igraju protiv Albanije

  • 2
Košarkaška reprezentacija Srbije U20 - Košarkaši Srbije U20 Foto: MN Press

Mladi košarkaši Srbije do 20 godina starosti trijumfalno su započeli svoj put ka povratku u "A" diviziju, pošto su na otvaranju Evropskog prvenstva "B" divizije u Gruziji savladali reprezentaciju Slovačke na izuzetno ubedljiv način - 112:63.

Ono što je posebno interesantno jeste činjenica da je selektor reprezentacije zapravo novi trener Crvene zvezde, Vladimir Jovanović, koji je večeras imao lak posao i mogao je da uživa u fantastičnoj igri naših mladih reprezentativaca.

Od početka do kraja Srbija je dominirala protiv nedoraslih Slovaka i na kraju se objektivno samo postavljalo pitanje koja će biti razlika na meču. Podsetimo, naš tim igra u "B" diviziji zbog toga što je zauzeo 15. mesto na Evropskom prvenstvu koje je održano 2019. godine u Izraelu. Tada su Orlovi gubili od svih redom, sem od Letonaca na kraju, koje su uspeli da savladaju i da ne "pokupe" fenjer.

Očigledno je da nova generacija momaka ima jaku želju da nas vrati na evropsku mapu. Posebno impresivna Srbija je bila u prvoj i trećoj četvrtini koje je dobila rezultatom 32:14, odnosno 33:10. Jedini period kada je Slovačka mogla da nam parira je bilo u drugoj deonici, koju su dobili sa 26:27.

Košarkaši Srbije U20 Foto: MN Press

Četiri košarkaša bila su dvocifrena u našem nacionalnom timu. Ulogu najefikasnijih preuzeli su Mihailo Mušikić iz Mege i Mihailo Bošković iz Dinamika sa po 16 poena, dok su Uroš Paunović iz Dinamika i Nikola Manojlović iz FMP-a imali po 15 poena.

Vrlo blizu dvocifrenog učinka bio je i Pavle Stepanović iz Pirota sa devet poena, inače mlađi brat Alekse koji nastupa za FMP, te Luka Aksentijević iz užičke Slobode i Aleksa Kovačević iz Krajlshajm Merlina iz Nemačke sa po osam poena.

Pored njih članovi nacionalnog tima u Gruziji su još: Marko Andrić (Univerzitet Arkanzas), Petar Kovačević (Mega), Vojin Medarević (Dinamik), Luka Paunović (Mega) i Nikola Šaranović (FMP).

Srbija novi meč igra već sutra od 12.30 časova i to protiv selekcije Albanije. Dalje u četvrtfinale će proći dve prvoplasirane selekcije iz svake grupe.

Video: Pešić surovo iskren nakon poraza od Belgije: Nismo najbolji na svetu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mako

    15. jul 2022 | 19:12

    Cekaj mi smo u b diviziji, imaju li neke strukture u drzavi da upadnu u kss

  • Draganaaa

    15. jul 2022 | 19:08

    Bravo momci...Samo tako nastavite...👏👏👏💪💪💪

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA