Ljubimac Partizanovih navijača potpisao za tim iz ACB lige

Nakon Srbije otišao je u Francusku, a sada karijeru nastavlja u Španiji

  • 1
Rade Zagorac, Markus Tejlor Pejdž Foto: Marko Jovanović

Markus Pejdž, nekadašnji košarkaš Partizana i jedan od omiljenijih igrača među crno-belom publikom, potpisao je ugovor sa Obradoirom, klubom koji se takmiči u ACB ligi.

Levoruki šuter napustio je Partizan prethodnog leta i tada je zadužio dres francuskog Orleana, sa kojim je na kraju ispao iz LNB lige.

Bilo je jasno da će potražiti drugi angažman, a našao ga je u Španiji, i to u ekipi koja je prošle sezone završila kao 15. na tabeli ACB lige.

- U Markusu smo dobili kreatora sa perimetara, koji ima evropsko iskustvo i može da pokrije nekoliko pozicija. Karakterišu ga postizanje poena, dobar šut sa distance i kreiranje u pik en rolu. Veoma je svestran i inteligentan. Nema sumnje da će biti veliko pojačanje za tim - rekao je sportski direktor španskog kluba.

Tokom svoje epizode u francuskoj Pejdž je postizao 9,9 poena u proseku, opravdavši epitet odličnog šutera sa 43% pogodaka van linije 6,75m.

Video: Košarkaš Partizana pokušao da zakuca, ali nije dobacio do koša

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA