≫ 

Orlići se mučili sa Finskom u "B" diviziji: Srbija sa Zvezdinim trenerom upisala tesnu treću pobedu na EP

Ovim je obezbeđeno četvrtfinale

  • 0
Košarkaši Srbije U20, Košarkaška reprezentacija Srbije U20 Foto: FIBA Basketball (fiba.basketball)

Mnogo muka za Orliće, ali na kraju pobeda koja se piše. Košarkaši Srbije starosti do 20 godina napravili su još jedan veliki korak ka povratku u "A" diviziju, pošto su zabeležili i treći trijumf na Evropskom prvenstvu u Gruziji protiv selekcije Finske - 74:68.

Podsetimo još jednom da se Srbija takmiči u "B" diviziji, koja je druga po kvalitetu na Starom kontinentu, zbog toga što smo na prvenstvu održanom 2019. godine u Izraelu osvojili pretposlednje mesto. Tada je na klupi Orlića sedeo Oliver Popović.

Ovoga puta kolo predvodi novi trener Zvezde, Vladimir Jovanović, koji za sada radi sasvim dobar posao i nadamo se da će uspeti da nas vrati tamo gde i zaslužujemo - u evropsku elitu.

Košarkaši Srbije U20, Košarkaška reprezentacija Srbije U20 Foto: FIBA Basketball (fiba.basketball)

Danas, za razliku od prva dva meča tokom kojih su košarkaši Srbije dominirali i imali ogromnu prednost na svojoj strani, susret sa Fincima bio je dijametralno suprotan. Nije bilo te potrebne energije, napad je stao i Orlići su imali velikih problema da se izbore sa Fincima koji su želeli da se pokažu u što je bolje mogućem svetlu.

Tokom čitavog toka meča na snazi je bila rezultatska klackalica. Posebno reprezentacija Srbije nije mogla da pronađe svoj ritam tokom prvog poluvremena kada su uglavnom Finci bili ti koji su imali prednost na svojoj strani.

Prvu četvrtinu Finci su rešili u svoju korist rezultatom 17:19, da bi potom Orlići stigli do kratkotrajne prednosti, koju su rivali istopili i nastavili da nas "muče" po istom principu. Jednostavno, naši su pravili previše grešaka u organizaciji napada, što nas je uvelo u dramatičnu završnicu.

Košarkaši Srbije U20, Košarkaška reprezentacija Srbije U20 Foto: FIBA Basketball (fiba.basketball)

Iako smo u jednom momentu treće četvrtine imali i +9 (60:51), Finska je uspela da se spusti na samo poen zaostatka na oko minut do kraja utakmice. Mogli su rivali da dođu i do potpunog preokreta, ali su u odsudnom momentu izgubili loptu iz koje je Aleksa Kovačević postigao ključne poene za pobedu.

Najefikasniji u trećem trijumfu Srbije u Gruziji bio je Nikola Šaranović (FMP) sa 13 poena, koliko je imao i Petar Kovačević (Mega), dok je Luka Paunović (Mega) upisao 10 poena. Blizu dvocifrenog učinka bio je još Aleksa Kovačević (Krajlshajm) i Vojin Medarević (Dinamik) sa po osam poena, odnosno Luka Aksentijević (Sloboda Užice) sa sedam.

Video: Đokovićev alej up za zakucavanje novog košarkaša Real Madrida

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA