Selektor BiH objavio spisak za Eurobasket: Komšije će biti konkurentne, na listi se nalazi i Nurkić

Pored njega, od poznatijih imena tu su i Džanan Musa, Edin Atić, Kenan Kamenjaš, Aleksandar Lazić...

  • 1
Jusuf Nurkić Foto: Profimedia/Newscom

Selektor košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine, Adis Bećiragić objavio je spisak košarkaša na koje računa za predstojeći Eurobasket koji se igra od 1. do 18. septembra, kao i za kvalifikacije za Mundobasket 2023 koje će se održati nedelju dana ranije.

Bosna i Hercegovina nalazi se u veoma nezgodnoj Grupi B zajedno sa selekcijama Nemačke, Litvanije, Francuske, Mađarske i Slovenije. Samo četiri najbolja tima prolaze dalje u nokaut fazu takmičenja, tako da će naše komšije najverovatnije šansu za plasaman među najbolje morati da traže preko Nemaca koji će biti domaćini grupe u Kelnu.

Pre toga, Bosna i Hercegovina će nastupiti i u već pomenutim kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo. Prvo će 24. avgusta gostovati Crnoj Gori, da bi tri dana kasnije dočekali Francusku. Pripreme će započeti 28. jula na Vlašiću, oko sedam dana pre nacionalnog tima Srbije.

Na spisku selektora Bosne i Hercegovine nalaze se sledeći igrači: Miralem Halilović (Nanter), Edin Atić (Budućnost), Džon Robertson (Manisa), Džanan Musa (Real Madrid), Jusuf Nurkić (Portland), Emir Sulejmanović (Tenerife), Luka Garza (bez kluba, prethodno Univerzitet Ajova), Amar Alibegović (Cedevita Olimpija), Amar Gegić (Cibona), Kenan Kamenjaš (Budućnost), Sani Čampara (Split), Ismet Sejfić (Ili), Rijad Avdić (Minster), Adin Vrabac (Mon), Ajdin Penava (Mon), Jure Zubac (Inter Bratislava), Haris Delalić (Igokea) i Aleksandar Lazić (Mornar Bar).

Video: Đokovićev alej up za zakucavanje novog košarkaša Real Madrida

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA