Nurkić potvrdio da će igrati na Eurobasketu: Reprezentacija Bosne i Hercegovine dobila ogromno pojačanje

On je ranije danas uvršten na spisak selektora Adisa Bećiragića

  • 2
jusuf nurkić foto: Tanjug/Ap

Selektor Bosne i Hercegovine, Adis Bećiragić ranije danas stavio je na spisak igrača za Evrobasket i najveću zvezdu - Jusufa Nurkića, košarkaša Portland Trejl Blejzersa, iako još nije bilo sigurno da li će se on odlučiti za nastup za domovinu.

Međutim, dilema je kratko trajala, pošto se poznati košarkaš vrlo brzo oglasio putem Fejsbuka i skoro otklonio sve dileme. Okačio je fotografiju na svoj nalog u dresu reprezentacije Bosne i Hercegovine sa natpisom "Nurkić se vraća za Eurobasket 2022".

Pripreme naših komšija startuju dosta ranije nego naše, 28. jula na Vlašiću, a Bosna i Hercegovina se u grupi nalazi zajedno sa selekcijama Nemačke, Litvanije, Francuske, Mađarske i Slovenije i igraće u Kelnu.

Prvenstvo je na programu od 1. do 18. septembra, a od zvučnijih imena se u timu naših komšija nalaze još Džanan Musa (Real Madrid), Edin Atić (Budućnost), Luka Garza (nekadašnji student Ajove), Kenan Kamenjaš (Budućnost) i Aleksandar Lazić (Mornar).

Video: Jusuf Nurkić oteo i bacio telefon dečaka iz publike: Incident Bosanca na NBA utakmici

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA