≫ 

Zvezda rešila pitanje pleja za novu sezonu: NBA "bomba" na Malom Kalemegdanu

Veliko pojačanje stiže na Mali Kalemegdan

  • 43
Donovan Mičel Foto: Tanjug/AP

Košarkaški klub Crvena zvezda uspešno je okončao pregovore sa jednim od najkvalitetnijih plejmejkera Evrope Šabazom Nejpierom koji bi trebalo da se u novoj sezoni priključi timu Vlade Jovanovića. 

Kako saznaje Telegraf, tridesetogodišnji košarkaš je pristao na uslove tima sa Malog Kalemegdana, i pored interesovanja Armanija, odlučio se da u sledećoj sezoni nosi crveno-beli dres.

Da podsetimo, Nejpier je nastupao za Majami, Orlando, Portland, Bruklin, Minesotu i kratko za Vašington. Posle NBA karijere Nejpier se odlučio za karijeru u Evropi, i to u Rusiji, gde je za Zenit igrao prošle sezone. Već u drugom meču predsezone doživeo težu distorziju zgloba. Maler mu se desio na meču sa CSKA, u finalu Superkupa VTBA lige u septembru.

U polufinalu, Nejpier je odigrao simultanku protiv Uniksa, ubacio je 33 poena (6/8 za tri) i predstavio se evropskoj košarkaškoj publici, no, već u narednoj utakmici, rekosmo, nije imao sreće. Ispostavilo se da je meč sa CSKA bio i poslednji za ovog momka minule sezone, jer je već u februaru, zbog invazije Rusije na Ukrajinu, napustio Zenit i vratio se u SAD. U međuvremenu se oporavio i ponovo je spreman za najjača iskušenja.

Video: Simonović i Lazić se raspevali,na repertoaru Zvezdina pesma

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA