Srbija blizu povratka u "A" diviziju: Orlići dobili Švajcarsku sa 23 razlike za prvo mesto pred četvrtfinale

Nova sjajna utakmica izabranika Vladimira Jovanovića

  • 0
Srbija - Švajcarska

Foto: FIBA Basketball - fiba.basketball

Izgleda da će nepravda koja se dogodila 2019. godine kada je Srbija zauzela pretposlednje mesto na Evropskom prvenstvu za igrače do 20 godina i ispala u "B" diviziju ovog leta biti ispravljena. Za to je neophodno napraviti još samo dva koraka, pošto su se naši momci plasirali u četvrtfinale sa prvog mesta u grupi posle ubedljive pobede nad Švajcarskom - 91:68.

Izabranici Vladimira Jovanovića uspeli su da slome današnjeg rivala u drugoj četvrtini kada su ubacili čak 32 poena, a potom su do kraja bez ikakvih problema sačuvali i dodatno uvećali prednost. Time su grupnu fazu završili perfektno, bez ijednog poraza, pošto su prethodno savladali selekcije Slovačke (112:63), Albanije (116:48) i Finske (74:68).

Srbija - Švajcarska

Foto: FIBA Basketball - fiba.basketball

 

Sada će sa prvog mesta sačekati potencijalnog protivnika u četvrtfinalu. Srbija se ukršta sa Grupom C u kojoj šanse da se domogne druge pozicije imaju selekcije Bugarske, Letonije i Irske. Najrealnije je da protivnik našim momcima bude Letonija, koja igra protiv poslednjeplasirane Mađarske u poslednjem kolu sutra.

Danas su u pobedi Srbije dominirali Aleksa Kovačević iz nemačkog Krajlshajma sa 15 poena i pet asistencija, potom Petar Kovačević iz Mege sa samo jednim poenom manje, Mihailo Mušikić koji je takođe imao 14 poena iz tima Mege, te Vojin Medarević iz Dinamika sa 12 poena.

Košarkaši Srbije U20, Košarkaška reprezentacija Srbije U20

Foto: FIBA Basketball (fiba.basketball)

 

Srbija svoj četvrtfinalni meč igra 22. jula, odnosno u petak kada se od 14.45 časova sastaje sa već pomenutom drugoplasiranom selekcijom Grupe B.

Video: Đokovićev alej up za zakucavanje novog košarkaša Real Madrida

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA