≫ 

Zvezda potvrdila novo veliko pojačanje: Petrušev i zvanično oblači crveno-beli dres!

Reprezentativac Srbije se priključio sastavu Vladimira Jovanovića

  • 88
Filip Petrušev, Miloš Teodosić Foto: Marko Jovanović

Reprezentativac Srbije u košarci, Filip Petrušev obukao je dres Crvene zvezde, pošto se dogovorio oko uslova sa beogradskim timom.

Petrušev je postao peto Zvezdino pojačanje ovog leta. Pre njega su u klub došli Nemanja Nedović, Hasan Martin, Džon Holand i Dalibor Ilić. Klub je zvanično potvrdio njegov dolazak ove večeri.

On je najveći pečat u dosadašnjem delu karijere ostavio u redovima Mege, gde je prosečno beležio 23,7 poena uz 7,6 skokova po utakmici. Bio je najbolji strelac regionalnog takmičenja u sezoni 2020/21, a ujedno je proglašen i za najkorisnijeg igrača ABA lige.

Na NBA Draftu je izabran kao 50. pik od strane Filadelfija Seventisiksersa, ali je odmah vraćen u Evropu i angažman je dobio u redovima Anadolu Efesa. Međutim, kod Ergina Atamana nije dobio adekvatnu šansu da se dokaže, pa je posle jednogodišnje priče odlučio da nastavi dalje.

Petrušev će se priključiti sastavu novog trenera Vladimira Jovanovića i kao takav će otići na pripreme reprezentacije za Eurobasket, pošto je Svetislav Pešić istakao da na njega računa.

Video: Pešić surovo iskren nakon poraza od Belgije: Nismo najbolji na svetu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA