ABA liga objavila kalendar: Kreće se 1. oktobra, prvi derbi krajem novembra

Nakon sednice Skupštine, nije došlo ni do "preseljenja" Zlatibora u prvi rang takmičenja, iako je prošle godine uzeo ABA 2 ligu

  • 6
KK Partizan - KK Crvena zvezda

Foto: Marko Jovanović

Sednica ABA lige održana je ovog utorka u Zagrebu, posle kojeg su donete neke važne odluke koje se tiču takmičenja sledeće sezone.

Pre svega, donet je zaključak da je ABA liga sa tri takmičenja (ABA 1, ABA 2 i U19 ABA) učvrstila svoju poziciju u regionu. Potom se dodaje da postoji prostora za napredak u narednim godinama u sportskom i poslovnom smislu.

Od utorka je predsednik lige prvi čovek Mornara, Đorđije Pavićević, dok su potpredsednici generalni menadžer Zadra, David Gunjević i generalni menadžer Mere, Goran Ćakić.

Skupština je potvrdila da je datum početka nove sezone 1. oktobar, a da će ligaški deo biti završen 16. aprila 2023. godine. Objavljen je i kompletan raspored koji možete da vidite na sledećem linku.

Zvezda će se u prvom kolu sastati sa MZT-om iz Skoplja kod kuće, dok Partizan gostuje Ciboni. Od ostalih srpskih timova, FMP će ugostiti Megu, a Borac gostuje Cedevita Olimpiju. Prvi derbi je na programu u osmom kolu između 25. i 28. novembra.

Ono što je važna vest je da Zlatiboru očigledno nije omogućeno da se takmiči u prvom rangu, uprkos nadanjima iz Čajetine da će doći do kompromisa. Podsetimo, oni su osvojili ABA 2 ligu, potom su izgubili u nepravednom baražu zbog ograničenja mesta srpskih ekipa od Čačana.

ABA 2 liga se igra po balonima, kao i prošle sezone. U njoj će učestvovati Borac Banjaluka, Helios, Krka, Pelister, Podgorica, Sloga Kraljevo, Spars Sarajevo, Sutjeska, Šenčur, Široki, TFT Skoplje, Vrijednosnice Osijek i Zlatibor. Raspored možete pogledati na sledećem linku.

Video: Zakucavanje umesto gađanja jabuke: Poznati srpski košarkaš obavio običaj na svoj način

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA