Zvezda dobija novu defanzivnu "zver" pod košem, krilni centar iz Milana stiže u Beograd?

On bi trebalo da predstavlja pravi dodatak odbrambenoj liniji tima koji predvodi Vladimir Jovanović

  • 35
Bendžamin Bentil, KK Armani, KK Crvena zvezda Foto: MN press

Košarkaški klub Crvena zvezda polako popunjava i poslednje "rupe" u svom timu, pošto kako prenosi "Sport klub", crveno-beli su blizu dovođenja Bendžamina Bentila iz Milana, koji igra na poziciji krilnog centra, a može pokriti i poziciju broj pet.

Bentil je prethodnu sezonu proveo u Olimpiji iz Milana, s kojom je istekao ugovor, te bi u Beograd stigao kao slobodan igrač. Ovaj košarkaš iz Gane nije imao spektakularnu napdačku sezonu, dok je defanzivno bio među vodećim igračima na svojoj poziciji.

Krilni centar je prosečno beležio pet poena po meču, a imao je i 2,4 skoka. Pored Olimpije, Bentil je igrao još i za Panatinaikos, Peristeri, Bahčešehir, Bilbao i Šalon. Obreo se i u NBA ligi, gde je igrao za Dalas, dok je određeni period karijere proveo i u kineskoj CBA ligi.

Zvezda je već dovela Hasana Martina, Dalibora Ilića i Filipa Petruševa za pozicije pod košem, a od ranije su tu i Eron Vajt i Luka Mitrović, te bi crveno-beli predstavljali veoma tvrd orah za svaku ekipu u reketu. Ranije se spekulisalo i o mogućem dolasku Krisa Singltona u Zvezdu, međutim, čini se kao da su pregovori "pukli", te da će njega zameniti Bendžamin Bentil.

Video: Dobrić daje trojku u svom omiljenom stilu: Uz zvuk sirene za kraj poluvremena

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆🏀🏀🏀

    20. jul 2022 | 19:39

    Вајт је "звер" само да дође до форме, после тешке повреде, да превазиђе и страхове...срећно било момцима, па опет да славимо три титуле

  • Rasomon

    20. jul 2022 | 19:13

    Vajtu se treba zahvaliti. Mozda smo pretrpali poziciju pod kosem i volio bih da pored neophodnog pleja vidim i jedno pojacanje na poziciji klasicnog krila. U svakom slucaju imacemo super tim. Bravo Zvezdo!

  • Milos

    20. jul 2022 | 19:07

    Zoc na aparatima

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA