≫ 

Ispovest legendarnog Novickog: "Teško se krećem, ne mogu ni fudbal sa decom da odigram"

Dve poslednje godine u NBA nisu prijale Nemcu

  • 2
Dirk Novicki Foto: Profimedia/Malte Ossowski/SVEN SIMON / AFP

Legendarni nemački košarkaš Dirk Novicki odigrao je 21 sezonu u NBA ligi, a odlaganje penzije ostavilo je posledice na njegovo zdravlje. 

Naime, Novicki je u potkastu Tonija Krosa, svog sunarodnika i veznog igrača Real Madrida govorio o poslednjim godinama u Maveriksima, a onda s epotpuno otvorio i otkrio neke detalje iz "penzionerskih dana".

- Stalno razmišljam i mislim kako te poslednje dve godine u NBA ligi nisu bile vredne toga. Da, bilo je tu briljantnih trenutaka, ali ekipi baš i nije išlo najbolje, a i realnost je ta da sam se jedva kretao.

Bivši NBA šampion skupo je platio odlaganje penzije, a posledice koje oseća danas utiču na njegov privatni život.

- Da sam se penzionisao dve godine ranije, siguran sam da bih sad mogao bolje da se krećem. Mogao bih sa vremena na vreme i da odigram fudbal sa decom, a sada ne mogu ni to.

Dirk je istakao da mu je i tenis među omiljenim sportovima.

- Sjajan i vrlo zabavan sport, ali teško je ako ne mogu da se krećem onako kako je Bog zamislio... Pokušavam da igram nekoliko puta nedeljno, ali nema tu gotovo pa nikakve pokretljivosti. Skoro pa sve što igram su parovi, udarim nekoliko forhenda i ništa više.

Uživa u penziji

Ipak, ističe da ima lepih momenata.

- Najbolje je što sada mogu da organizujem vreme. Mogu da uzmem mesec dana odmora i da se posvetim poslovima kod kuće sa suprugom. A onda mogu i nekoliko nedelja da budem aktivan u svojoj ulozi savetnika u Mavsima. Sada sam svoj šef. Zato sam ljudima u Maveriksima rekao da je to uloga koju želim. Nije me zanimao posao sa punim radnim vremenom. Ovako se osećam ugodno -  zaključio je Novicki.

Video: Dalas u transu jer Bobi igra kao Novicki nekada: Marjanović prodao Dirkovu fintu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Neko

    20. jul 2022 | 19:56

    Ti da si ikada mogao da igras fudbal ne vi se bavio košarkom hihihi

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA