≫ 

Srpski plejmejker nastavlja avanturu u Poljskoj: Musić u nekadašnjem Evroligašu i naredne sezone!

Iako je srpski trener Miloš Mitrović odlučio da pređe u obližnji Torunj, naš igrač će se zadržati u istom timu

  • 0
Novak Musić

Foto: ABA 2 liga / Dragana Stjepanović

Turbulentno leto za Arku iz Gdinje (nekadašnji Prokom) izgleda da dobija zaokret u pravom smeru. Podsetimo, klub koji je nekada nastupao u Evroligi i igrao protiv Partizana, bio je u velikim problemima nakon što ih je napustio glavni sponzor, a pričalo se i o potencijalnom gašenju.

Ipak, stvari se očigledno menjaju u pozitivnom smislu, a u to ime govore i dva važna pojačanja koja ostaju i stižu u redove ekipe.

Srpski plejmejker, Novak Musić nastupaće za ovaj poljski sastav i naredne sezone zvanično je potvrđeno Telegraf Sportu, a dobiće veliku podršku u Džejmsu Florensu, iskusnom Amerikancu koji je sa Ostrovom pre dve godine uzeo titulu, a prošle godine i nacionalni Kup Poljske u košarci.

Iako je srpski trener Miloš Mitrović zajedno sa većim delom stručnog štaba odlučio da prihvati ponudu Torunja i pređe u tu ekipu iz poljske lige, Novak je našao zajednički jezik sa svojim prošlogodišnjim timom i braniće boje žuto-plavih u sezoni koja nadolazi.

Novak je tokom karijere nastupao za ekipu Mege, sa kojom je učestvovao i na završnom juniorskom turniru Evrolige, dva puta je bio pozajmljivan OKK Beogradu, kao i Beovuku i Smederevu. Nakratko je nastupao i za Igokeu u ABA ligi, a posle drugog mandata među Klonferima otišao je u Podgoricu gde je igrao za istoimeni tim u ABA 2 ligi, što ga je potom preporučilo za put u Gdinju.

Prošle sezone imao je odlične proseke od 11,6 poena po utakmici uz 3,1 skok i 4,7 asistencija, kao i 1,4 ukradene lopte po meču.

Video: Pešić surovo iskren nakon poraza od Belgije: Nismo najbolji na svetu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA