Izabrali ga Pelikansi, ali ostaje u ABA ligi: Matković Megu "menja" Cedevita Olimpijom

Karlo je prošle sezone imao dvocifren prosek poena, a poznat je kao neko ko sjajno gradi reket

  • 2
Karlo Matković Foto: KK Cedevita Olimpija / ABA liga

Odlično se Karlo Matković "pronašao" u dresu Mege prošle sezone u ABA ligi, a kao potvrda dobrog rada stigao je i pik od strane Nju Orleans Pelikansa nedavno na NBA draftu, gde je hrvatski igrač odabran kao 52. igrač u drugoj rundi.

Ipak, NBA franšiza nije želela da ga zadrži u svojim redovima ove sezone, već ga je vratila natrag u Evropu, pa će se Karlo naredne takmičarske godine "obreti" u redovima Cedevita Olimpije, gde će pored ABA lige igrati i u Evrokupu.

Posle odabira na NBA draftu, Matković je odigrao i Letnju ligu za Pelikanse. Inače, rođen je u Livnu, u Bosni i Hercegovini 30. marta 2001. godine. Ova zemlja nudila mu je da nastupa za njih, ali je to odbio i ipak se odlučio za hrvatski dres.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by AdmiralBet ABA League (@aba.liga)

Tokom leta 2019. godine stigao je u Megu, koja ga je prvo prosledila u OKK Beograd gde je beležio sjajne brojke, pa je odmah "preklasiran" u prvi tim ružičastih. Prošle sezone beležio je 11,6 poena u proseku uz 6,1 skok i 1,1 blokadu po meču u regionalnom takmičenju.

Video: Šoutajm Mege protiv Zvezde: Alej up zakucavanje u stilu najvećih NBA zvezda

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Djape

    23. jul 2022 | 11:31

    Najbolji domaci klub. Razvija mlade igrace i sada je jedini koji cini nesto za repstaciju. Onaj fmp i partizai samo strance imaju, nisu izbacili igraca za repstaziju od bogdana jos... Unistili su nam drzavni tim.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA