Ili fotelja ili teren, ne može oboje: Gasol pred nezgodnom odlukom, ali čini se da je uspeo da preseče

Deluje da ćemo mlađeg od braće Gasol ipak gledati u ACB ligi naredne sezone

  • 0
Foto: fiba.com

Košarkaši Đirone uspeli su da zajedno sa Markom Gasolom na mestu predsednika izbore plasman u ACB ligu. Međutim, sada mora da odluči da li će i dalje da obavlja funkciju čelnika ili će da se vrati na teren.

Ovaj španski klub osnovan je 2014. godine, a u novembru prošle godine ga je preuzeo slavni španski reprezentativac i NBA igrač. Basket Đirona se kroz plej-of domogla najvišeg ranga, ali ne planira tu da se zaustavi.

I deluje da će imati podršku Gasola, ali ovoga puta na terenu. Problem je što prema članu 25. Pravilnika o takmičenju ACB lige, Gasol ne može u isto vreme da obavlja funkciju predsednika i da bude na parketu. Zbog toga će morati da preseče i odluči da li će izabrati jedno ili drugo.

Španski "As" piše da je košarkaš već na prijavnoj listi za takmičenja, tako da će najverovatnije odlučiti da mesto u fotelji poveri nekome od poverenja, dok ne završi karijeru.

Ekipa Đirone želi da bude krajnje konkurentna u španskom šampionatu. Za sada su stigli bivši plejmejker Zvezde, Kino Kolom, kao i talentovani Roko Prkačin iz Cibone. Ni tu nije kraj pojačanjima, pošto je novajlija pre toga potpisao Patrisija Garina i Kamerona Tejlora.

Video: Zakucavanje umesto gađanja jabuke: Poznati srpski košarkaš obavio običaj na svoj način

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA