Petruševa analizirao američki skaut: "Mislio je da je spreman, odbrana je problem, ali je NBA kalibar"

Srpski košarkaš bi mogao da se vrati u najjaču ligu sveta

  • 2
filip petrušev Foto: MN Press

Novo pojačanje Crvene zvezde za sledeću sezonu je mladi centar Filip Petrušev koji se posle Letnje NBA lige i sezone u Efesu vratio u Srbiju. 

Njegove igre, kao i odigranih nekoliko sezona, anlizirao je jedan od NBA skauta i za sajt "Heavy" ocenio kako je Petrušev nespreman, ali da ima sve predispozicije da jednog dana zaigra u NBA.

- Petrušev je precenio u kojem periodu karijere se nalazi. Bio je veoma dobar u Srbiji pre dve godine, mislio da je spreman, ali tada Siksersi nisu bili. Potom, prešao je u Tursku prošle godine i nije bio fizički spreman. Nastupao je u Evroligi, drugoj najjačoj na svetu, i nije se snašao.

Ipak, imao je i reči podrške za srpskog igrača-

- Ima dobar osećaj za igru. Sigurno je NBA kalibar, to možete uvideti samo gledajući ga. Ima sjajnu završnicu u reketu, odličan je u pik-en-rolu i još uvek se razvija. Odbrana je problem doduše. Tako da, postoji još crvenih zastavica, ali biće uskoro u ligi - zaključio je taj stručnjak.

Petrušev je u sezoni za nama postizao 15 poena po meču u turskom šampionatu, dok je u Evroligi imao čak 10 manje. Naravno, drastično manja je bila i minutaža.

Video: Petrušev o Zvezdi i Partizanu, reprezentaciji: Igraću tamo gde budem imao minute

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Xmdm

    25. jul 2022 | 17:38

    Dva puta napravio pogresnu porocenu svojih mogucnosti, i ako su to mnogi videli on nije.

  • Iskreno

    25. jul 2022 | 17:44

    Decko koji debelo precenjuje svoj potencijal, i ako odredjen talenat poseduje. Zbog toga je prvo leteo da ode u EFES i ako je moglo da se zakljuci da tamo nece da se naigra, potom je kao manit zajunio da ide na letnju ligu, da bi otisao u NBA(a nije mogao da iga u EFES-u), ako malo realnije ne sagleda sebe, unistice se...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA