Cibona je živa! Hrvatski košarkaški velikan se neće ugasiti, na klupu Vukova sa Tuškanca stiže poznato ime

Nakon višemesečne drame oko budžeta i dugova, konačno dobre vesti iz Zagreba

  • 4
KK Partizan - KK Cibona Foto: MN Press

Puna dva meseca, pričalo se o eventualnom gašenju Cibone, a samim tim i njenom istupanju iz ABA lige. Otišli su mnogobrojni mladi igrači, pri čemu je Zagrepčane sigurno ponajviše zaboleo odlazak Roka Prkačina u Đironu i Lovra Gnjidića u tim Cedevita Olimpije. Ali bura se stišala...

I Aca Petrović je u tom periodu pokušao da se uključi i sačuva što se sačuvati može, hteo je da sakupi novac zajedno sa navijačima i da tima razreši sve probleme, odnosno da preuzme na sebe rukovođenje kluba, što je dovelo do reakcije sadašnjih čelnika koji su na kraju pronašli rešenje.

Legendarni trener je vratio novac svima koji su ga uplatili na račun akcije za spas Cibone, a "Sportske Novosti" saznaju kako su Ivan Matasić, koji je sada službeno direktor kluba i Tomislav Šerić, član Skupštine, pronašli model kojim bi se Cibona izvukla, a da ne ode u stečaj.

U Zagrebu se nije krilo kako je to i dalje jedna od opcija i kako bi klub mogao vrlo lako da ode u četvrtu ligu, ali da bi time nastavio da igra u ABA ligi bez ikakvih problema. Ali ni to se neće dogoditi, pošto je jedan od potencijalnih investitora dao određene garancije.

Jasno je da Cibona kasni sa svime, pa i sa pojačanjima i formiranjem tima za narednu sezonu, a prvi korak napravila je u ponedeljak kada je na razgovore za mesto na klupi došao dobro poznati Josip Sesar. Njegovo ime već poslednjih pet-šest godina stalno cirkuliše kada su Vukovi sa Tuškanca u pitanju, ali će sada izgleda konačno doći do realizacije saradnje.

Jedna od velikih želja Zagrepčana je i dovođenje Krune Simona, koji se nalazi na zalasku karijere i pitanje je da li će prihvatiti da odigra još jednu godinu nakon Eurobasketa ove jeseni, ili će mu to biti oproštaj od košarke.

Video: Najbolji momenti meča Partizana i Cibone

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 5

    25. jul 2022 | 23:34

    A FRANJEVCI I rumenko NULA TITULA SE PONADALI DA NEĆE MORATI DA IGRAJU GRADSKI DERBI U PRVOM KOLU.🎩🎩(((🎩)))

  • Mrki

    25. jul 2022 | 22:03

    Braco nasa dobro da ste se izcupali,puno srece vam zelim!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA