Sin legendarnog Šakila O'Nila ima novi klub: Šarif potpisao "šestocifreni" ugovor sa ekipom iz G lige

Ignajt će moći da se pohvali da u svojim redovima imaju jednog - O'Nila

  • 0
Šarif O Nil, Šakil O Nil Foto: Profimedia

Mladi američki košarkaš Šarif O'Nil, inače sin legendarnog centra Šakila O'Nila, potpisao je ugovor sa ekipom Ignajta, koja se takmiči u G ligi i koja je "neutralna" u razvojnoj ligi.

O'Nil je ovog leta igrao i Letnju ligu za Los Anđeles Lejkerse, pa su ga i solidne partije u ovom takmičenju preporučile ekipi Ignajta, koja će mladom Šarifu isplatiti oko 100.000 dolara. Nije baš početak kakav je očekivao, ali s obzirom na to šta je sve proživeo - Šarif će moći da igra košarku.

Naime, Šarif je pre samo četiri godine imao operaciju srca koja je mogla da bude kobna po njegovu košarkašku karijeru. Dve godine posle operacije srca, Šarifa O'Nila su počele da muče i povrede stopala, kao i mnoge druge, što je bio i glavni razlog zašto nije odabran na ovogodišnjem NBA draftu.

Šarif je igrajući u Letnjoj ligi imao prosek od 4,7 poena i 3,7 skokova za 10 minuta na parketu, ali su čelnicima Ignajta za oko zapale atletske sposobnosti ovog košarkaša. Ignajt je inače tim napravljen od NBA lige kako bi razvijao buduće NBA zvezde i ovogodišnjem draftu su "dali" dva košarkaša.

Video: Šakil ONil sa bine dao koš u publici: Fanovi poludeli posle pogotka, krenulo slavlje

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA